BABIĆ U IVANJICI: Ko se ogrešio o zakone da i odgovara
Foto: Aleksandar Jovanovic

Izbori 2014.

BABIĆ U IVANJICI: Ko se ogrešio o zakone da i odgovara

Politika -
Pojedinci zarad vlasti prizivaju ukrajinski scenario, arapsko proleće u Srbiji i prolivanje krvi na ulicama naših gradova, zar je to budućnost u koju veruju gradani ove zemlje, kaže šef poslaničkog kluba SNS

IVANJICA - Šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić i poslanik SDP u republičkom parlamentu Vladimir Marinković, kandidati na listi naprednjaka, posetili su danas Ivanjicu u okviru predizbornih aktivnosti, a Babić je poručio okupljenim gradanima da svako ko se ogrešio o zakone i građane ove zemlje mora odgovarati, ma koliko uticajan i snažan bio.

„Pojedinci zarad vlasti prizivaju ukrajinski scenario, arapsko proleće u Srbiji i prolivanje krvi na ulicama naših gradova, zar je to budućnost u koju veruju gradani ove zemlje? Ono što Aleksandar Vučić i svi mi u SNS želimo je pristojna, civilizovana i uređena država, u kojoj će se ujutru ići na posao, a ne u sukobe, gde će se graditi, a ne razgradivati“, izjavio je on.

Pored toga, on je naveo da naprednjaci sve što čine rade zbog toga što vole Srbiju i njen narod, a ne zbog vlasti. Osvrnuo se i na borbu protiv korupcije i kriminala, rekavši da je za proteklih 18 meseci taj korov pokošen, i da sledi uklanjanje ostataka.

„Nije nam cilj da neko ostane u pritvoru nekoliko meseci ili godina, nego da ukradeni novac vratimo građanima, od kojih je uzet. Obračun sa ovim nedaćama hoćemo da spustimo na lokalni nivo i da iskorenimo sve loše što se zaparložilo poslednjih godina, a to možemo samo uz pomoć građana“, zaključio je Babić.

Vladimir Marinković prokomentarisao je stupanje SDP u koaliciju sa SNS, rekavši da je razgovor lidera dve partije veoma kratko trajao.

"Ljajić i Vučić su se dogovorili za svega 40 sekundi, jasan je bio zajednički cilj obe strane, zbog čega smo zajedno izašli na izbore“, objasnio je on.

"Promenićemo 20 zakona do juna"Babić je rekao sinoć u Kraljevu da će, kada formiraju novu republičku vlast, promeniti 20 zakona do juna."Promenićemo zakone o radu, osiguranju, planiranju i izgradnji, kancelariji za brze odgovore, o državnim službenicima, i još puno zakona. U Srbiji imamo 780.000 ljudi koji rade bez ikakvog plana.Recimo, referent u Gradskoj upravi u Kraljevu, zarađuje tri puta manje od referenta u nekom javnom preduzeću ili u nekoj agenciji", rekao je Babić u Klubu odbornika u Kraljevu, na tribini SNS.Babić kaže da će promenom zakona stvoriti ambijent da strani investitori dođu u Srbiju, zaposle ljude, ali i zarade.Prema njegovim rečima, 128 poslanika koliko ima tehnička vlada nije bilo dovoljno za promene."Imate osećaj kao da trčite na traci. Radite, a ništa se ne menja. Mislim da će nova vlast u punom kapacitetu, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, krenuti snažno da se bori sa problemima, kao što je to činila sa korupcijom i kriminalom. Ali, i sa reformama koje će produkovati mnogo više radnih mesta", rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track