Kladionice: SNS glavni favorit u nedelju
Foto: Kurir

Izbori 2014.

Kladionice: SNS glavni favorit u nedelju

Politika -
Kladioničari će pored parlamentarnih izbora moći da se klade i ko će biti premijer, ministar MUP, gradonačelnik Beograda...

BEOGRAD - Sportske kladionice u Srbiji organizovale su klađenje za predstojeće parlamentarne i izbore u Beogradu, a prema njihovim kvotama, najveće šanse za pobedu ima Srpska napredna stranka (SNS).

Prema proceni kladionica, šest izbornih lista će na parlametnarnim izborima preći cenzus: SNS, koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije, Demokratska stranka, Nova demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i Liberalno demokratska partija.

Kladioničari će pored parlamentarinih izbora, moći da se klade i na ishod izbora u Beogradu, odziv birača, a i međusobne duele među strankama.

Na primer moguće je kladiti se na duel između DS i NDS sa hendikepom dva. To znači da će DS imati dva odsto više glasova od NDS.

Kako je rečeno u kladionici "Mocart", kvote su određivane na osnovu rezultata istraživanja javnog mnenja. "Sve procenutalne granice određene su po svim dosutpnim istraživanjima javnosti, kao i prethodnim rezultatima izbora.

Na isti način određen je procenat izlaznosti na izbore", rekao je portparol kladionice Mocart Željko Puhač.

U kladionici Meridian u ponudi za klađenje je i to ko će da bude budući gradonačelnik Beograda, predsednik Vlade Srbije, kao i ministar unutrašnjih poslova.

Ubedljivo najveće šanse za premijera ima predsednik SNS Aleksandar Vučić, na koga je kvota 1,02. Drugi je Ivica Dačić iz SPS sa kvotom pet, na Dragana Đilasa iz DS kvota je 20, dok je na Vojislava Koštunicu iz DŠ 35, a na Mlađana Dinkića iz URS 40. Prema proceni kladionice Meridian najveće šanse za budućeg gradonačelnika Beograda ima Siniša Mali iz SNS sa kvotom 2,10, a prati ga Zorana Mihajlović sa 2,3, zatim kandidat SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić sa kvotom sedam i lider DS Dragan Đilas čija je kvota deset.

Kladionica "Mocart" je za sve tipove odredila kvotu 1,85, dok su u kladionici Meridian kvote uglavnom 1,75. Kladionica Mocart je odredila procentualnu granicu za SNS na parlamentarnim izborima od 42,4 odsto, dok su u Meridianu odredili 42.

To su procenjeni rezultati stranaka, a igrači će moći da se klade na veći ili manji procenat osvojenih glasova. U nastavku slede "tipovi", odnosno očekivani procenti osvojenih glasova pojedinih stranaka na parlamentarnim izborima: Stranka: Granica (Meridian) - Granica (Mocart) Srpska napredna stranka 42% - 42,4% Socijalisticka partija Srbije 13,3% - 13,6% Demokratska stranka 8,8% - 8,7% Nova demokratska stranka 7,1% - 7,3% Demokratska stranka Srbije 6,9% - 6,8% Liberalno demokratska partija 5,2% - 5,0% Dveri 4,4% - 4,1% Ujedinjeni regioni Srbije 3,2% - 3,5% Srpska radikalna stranka 3% - 3,3%.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja