OEBS pozvao Albance da izađu na glasanje u nedelju
Foto: Beta

Izbori 2014.

OEBS pozvao Albance da izađu na glasanje u nedelju

Politika -
Bojkot nije put za rešavanje problema, poručuju iz Misije Oebsa u Srbiji

BUJANOVAC - Zamenica šefa Misije OEBS u Srbiji Pola Tide posetila je danas Bujanovac gde je razgovarala sa potpredsednikom Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipom Kamberijem i tom prilikom ona je pozvala Albance da izađu na parlamentarne izbore u nedelju, 16. marta.

Nakon završenog sastanka, Kamberi je izjavio da je Pola Tide u ime OEBS pružila punu podršku odluci PDD da učestvuje na izborima, kao i da je albanskim glasačima uputila poruku da "bojkot nije put za rešavanje problema".

"Pola Tide je navela da je učešće na parlamentarnim izborima i otvaranje novog dijaloga sa Vladom Srbije jedini način da se zajednički rešavaju problemi u regionu. Ona je jasno izrazila stav da bojkot izbora ne predstavlja put za rešavanje problema i ocenila je kao hrabru našu odluku da samostalno učestvujemo na izborima", kazao je Kamberi.PBB je jedina albanska partija sa juga Srbije koja učestvuje na predstojećim izborima.

Prema njegovim rečima, odluka stranke je da prvi na listi za poslanike bude lider PDD Riza Haljimi, koji će tako, ukoliko ova stranka osvoji jedan poslanički mandat na koliko maksimalno i računa s obzirom na broj birača u Bujanovcu i Preševu, zaokružiti poslanički mandat do kraja godine.

Ukoliko PDD osvoji jedan poslanički mandat, od 2015. godine Rizu Haljimija će na mestu poslanika u Skupštini Srbije zameniti Šaip Kamberi.PDD je odlučio da samostalno učestvuje na parlamentarnim izborima 16.marta nakon što su 8.februara sve ostale albanske partije iz Bujanovca i Preševa zajednički donele odluku da izbore bojkotuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track