ĐILAS U PANICI: Glumi političku žrtvu zbog straha od korupcionaških istraga u Beogradu!

Pravi razlog prizivanja ukrajinskog scenarija

ĐILAS U PANICI: Glumi političku žrtvu zbog straha od korupcionaških istraga u Beogradu!

Politika -
Iako je sve do septembra na sva usta hvalio Aleksandra Vučića, kada su počele istrage o aferama u Beogradu, lider DS promenio retoriku i optužuje Vučića za diktaturu i autokratiju da bi sebe prikazao kao žrtvu političkog progona i zaštitio se od istraga o korupciji o Beogradu

BEOGRAD - Provaljen.Predsednik DS Dragan Đilas opasno je zaoštrio retoriku u finišu izborne kampanje, pa čak preti i "ukrajinskim scenariom", jer u strahu od istraga pokušava sebe da prikaže kao žrtvu političkog progona. Iako je sve do septembra na sva usta hvalio Aleksandra Vučića kao jedinog čoveka koji u vladi ima rezultate, pa mu se čak i preporučivao za saradnju u projektu "Beograd na vodi", lider DS sada ga optužuje za diktaturu i autokratiju a sebe proglašava njegovom žrtvom.

http://www.youtube.com/watch?v=uOpJIiGiQW8
Đilas je, podsetimo, jedan od retkih opozicionih političara koji dugo i upadljivo nije imao zamerke na račun rada vlade, niti Vučića. Hvalio je njegove napore u borbi protiv korupcije, a tek kada je shvatio da nadležni organi češljaju njegovo poslovanje, Đilas je promenio ploču. Lider DS u javnosti sada tvrdi da nije kritikovao vladu samo u prvih 100 dana rada jer je smatrao korektnim da novom kabinetu da šansu da se pokaže u prva tri meseca.

Pogledajte šta Đilas govorio u januaru 2013. u emisiji "Kažiprst"

http://www.youtube.com/watch?v=bidf0DS8w4o

To, međutim, ne odgovara istini, pošto je Đilas hvalio vladu i posle pola godine od formiranja!- Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera. Ali to je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade - rekao je Đilas (januar 2013.)Ali, poslednjih meseci, a posebno poslednjih dana, upadljivo ratoboran - optužuje vlast za sprovođenje diktature, za politička hapšenja, čak indirektno preti i nemirima i haosom, jer se pribojava da bi on i njegovi najbliži saradnici mogli da odgovaraju za afere u koje su umešani. Prvi put, Đilas počinje sa oštrim rečima na Vučićev račun tek u septembru 2013. pred smenu sa mesta gradonačelnika Beograda (24.septembra), kada su počele da izbijaju afere iz Grada. Tada je prvi put kazao da se u Srbiju uvodi "puzajuća diktatura" (8. septembar).

http://www.youtube.com/watch?v=mgLFjhKV5XA
Đilasov oštar politički rečnik poklopio se i sa trenutkom kada je on praktično izgubio i neku vrstu uporišta u MUP - polovinom oktobra smenjen je Darko Senić, načelnik kriminalističke policije Beograd, koji je u kumovskim vezama s Đilasom, a vodio je istragu o aferi "bus-plus" u koju, kako su mediji prenosili, gotovo niko drugi iz MUP nije imao uvid.

Đilas dolazi u zgradu Delte na sastanak sa Miroslavom Miškovićem
Đilas dolazi u zgradu Delte na sastanak sa Miroslavom Miškovićem

Korumpirani ministri DS

Đilasu za sve kriva politika

Đilas nije propuštao da svako suočavanje sa demokrata sa zakonom, od hapšenja bivšeg ministra iz redova DS Saše Dragina do dizanja optužnog predloga protiv Olivera Dulića, predstavi kao politički progon.- Pravi se atmosfera straha, jednoumlja, na pomolu je - neću da kažem jednopartijski - ali jednoumni režim u kome je kao jedini protivnik ostala DS. Ako se slomi DS onda će na red doći svi ostali. Tako to ide u autoritarnim, diktatorskim režimima. Svedoci smo velikog broja istraga i hapšenja od kojih su neka isključivo u funkciji kriminalizacije članova DS, svedoci smo najava hapšenja kroz dnevne novine, stigmatizacije ljudi i priprema za sva ta hapšenja. To je atmosfera linča - rekao Đilas (13.jun 2013.)

Đilasove afere

Nema gde ga nema

- Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra- Rekonstrukcija Požeške ulice- Rekonstrukcija Starog savskog mosta- Most na Adi- Ugradnja podzemnih kontejnera- Nabavka španskih tramvaja- Ugradnja softvera od 12 miliona evra- Bus plus- Firme koje su klijenti njegove privatne firme dobijale su poslove od Grada- Firma njegovog prijatelja sklopila posao nabavke opreme za komunalne policajce

Redosled dešavanja

januar 2013.- Đilas hvali Vučića

"Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštie penzionera. Ali to je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade", - rekao je Đilas.

septembar 2013. - Đilas počinje napade na Vučića

"U Srbiji se uvodi puzajuća diktatura"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track