PAJTIĆ U AGONIJI: Pada pokrajinska vlada!?

Odbrojani dani

PAJTIĆ U AGONIJI: Pada pokrajinska vlada!?

Politika -
Garnituri oličenoj u Pajtiću, Elezoviću i Dragoslavu Petroviću, opterećena je brojnim aferama koje se pripisuju upravo DS i pitanje je da li i Tadiću, Čanku i SVM treba da trpe teret nečega u čemu nisu učestvovali

S obzirom na činjenicu da Boris Tadić kontroliše 12 do 15 poslanika, te da je Čankov LSV takođe u koaliciji sa Tadićem, a da lideri SVM već mesecima jasno govore da žele da budu deo vlasti na republičkom nivou, jasno je da je Bojan Pajtić u panici jer ne zna na koga može da računa u skupštinskim klupama.

Jasno je da je vlast u pokrajini, oličena u Pajtiću, Dušanu Elezoviću i Dragoslavu Petroviću, opterećena brojnim aferama koje se pripisuju upravo Demokratskoj stranci i pitanje je da li i Tadiću, Čanku i SVM treba da trpe teret nečega u čemu nisu učestvovali.

Bojan Pajtić suvereno vlada Vojvodinom već deset godina i ima maltene apsolutnu vlast. Međutim, DS u Vojvodini ne uživa više poverenje građana i na svim izborima u opštinama koji su se održavali prošle godine Pajtić je pretrpeo ozbiljne poraze tako da je njegov legitimitet ozbiljno poljuljan. Sada, kad više ne kontroliše ni svoje poslanike, jasno je da će posle nedelje i rezultata koji se očekuju početi odbrojavanje dana do vanrednih pokrajinskih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track