ZDRAVKO ČOLIĆ: Koristim pravo da biram!
Foto: Fonet

Parlamentarni izbori

ZDRAVKO ČOLIĆ: Koristim pravo da biram!

Politika -
Smatram da na glasanje svakako treba izaći. To je građanska obaveza, a smatram da treba i iskoristiti pravo na sopstveni izbor, rekao je pevač

Pevač Zdravko Čolić izaći će na današnje vanredne parlamentarne izbore na kojima građani biraju 3.065 kandidata sa 19 izbornih lista za 250 poslaničkih mandata.

"Smatram da na glasanje svakako treba izaći. To je građanska obaveza, a smatram da treba i iskoristiti pravo na sopstveni izbor", rekao je pevač.

Građani Srbije danas glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima za nov saziv Skupštine Srbije! Prva na zbirnom izbornom listiću je koalicija okupljena oko SNS-a, druga koalicija SPS-PUPS-JS, Demokratska stranka Srbije je treća, LDP četvrti, SVM peti, SRS šesta, a URS sedmi. Pod rednim brojem osam je lista "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", deveta je lista "Dveri - Boško Obradović", a deseta lista SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin. Na zbirnoj izbornoj listi 11. mesto ima koaliciona lista Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. je lista "Treća Srbija". Pod rednim brojem 13 je "Crnogorska partija - Josip Broz", a 14 "Lista nacionalnih zajednica - Emir Elfić". Pod rednim brojem 15 nalazi se lista "Dosta je bilo - Saša Radulović", 16. je "Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS - SDS)", 17. "Patriotski front - Dr Borislav Pelević",18. "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", a lista "Partije za demokratsko delovanje - Riza Halimi" je poslednja na zbirnom izbornom listiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track