Knežević: Vreme je za lokalne i pokrajinske izbore

Potpredsednik Srpske napredne stranke jasan

Knežević: Vreme je za lokalne i pokrajinske izbore

Politika -
Pokrajinski premijer Bojan Pajtić treba da se povuče s vlasti i da nekom drugom prepusti vođenje javnih poslova, rekao je Knežević

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević kaže da se nada da će i izbori za Skupštinu Vojvodine biti održani u nekom doglednom i razumnom roku, kao i da je zagovornik ideje raspisivanja i vanrednih lokalnih izbora u celoj Srbiji.

"Vreme je da se pokrajinski premijer Bojan Pajtić povuče s vlasti i da nekom drugom prepusti vođenje javnih poslova", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, rezultat parlamentarnih izbora pokazao je da je Pajtićeva politika potpuno poražena, jer ne može neko ko je na ivici cenzusa biti pokrajinski premijer i da ima apsolutnu vlast.

Zato se nada, kako je rekao, da će biti izbora i za Skupštinu Vojvodine u nekom doglednom i razumnom roku.

Objašnjavajući zašto je zagovornik ideje raspisivanja i vanrednih lokalnih izbora u celoj Srbiji, Knežević je rekao da su "parlamentarni izbori pokazali da je i u većini lokalnih samouprava značajno promenjena volja građana“.

Prema njegovom mišljenju, vanredne lokalne izbore trebalo bi raspisati bar zbog dva razloga, od kojih je prvi taj što je planirana promena Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon čega ide i raspisivanje lokalnih izbora.

Drugi razlog je, smatra on, što u svim razvijenim zemljama postoji praksa da su parlamentarni izbori razdvojeni od lokalnih, pa lokalni predstavljaju prolaznu stanicu na kojoj se meri rejting stranaka i poverenje građana.

Knežević je rekao i da će SNS uobličiti plan i program rada koji će ponuditi potencijalnim partnerima, a da će taj program sadržati sve mere za reforme u svim segmentima društva sa obaveznim prvim koracima

"To se odnosi na obrazovanje, zdravstvo, sport, pa sve do onoga što je možda najvažnije - ekonomija. A tu je cilj smanjenje nezaposlenosti, dovođenje investitora i bolji standard građana", naveo je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja