Vučić: Pričaću i sa Đilasom
Foto: KURIR

Formiranje Vlade Srbije

Vučić: Pričaću i sa Đilasom

Politika -
Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu. Želim dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nisam bavio sitnim kalkulacijama, rekao je lider SNS

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić kaže da je otvoren za razgovore o formiranju vlade sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina.

"Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu. Želim dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nisam bavio sitnim kalkulacijama", rekao je Vučić.

"Nemamo vremena za gubljenje i želim što pre da formiramo odgovoran ministarski tim koji će započeti neophodne reforme", rekao je Vučić.

On je naveo da očekuje da ga Predsedništvo stranke u narednim danima ovlasti da započne konsultacije sa potencijalnim partnerima za buduću vladu.

Na pitanje sa kim će najpre pregovarati i može li Srbija da dobije široku koaliciju, iako naprednjaci sami imaju većinu da formiraju kabinet, Vučić je rekao da je volja naroda bila takva da naprednjaci ne zavise od matematike, ali da im je cilj da razgovaraju sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro.

On je dodao da do sada nije bilo reči o konkretnim imenima za ministre, kao i da ne krije da je zadovoljan učinkom Lazara Krstića i Nikole Selakovića, koji su zaslužili da budu i u novoj vladi.

"U narednim danima biće sastavljeni plan i program vlade sa kojim će se izaći pred parlament. Fokusiraćemo se na četiri grane: automobilsku industriju, poljoprivredu, IT sektor i građevinarstvo i na žestoku borbu protiv nezaposlenosti", rekao je Vučić.

Tu je i usvajanje paketa reformskih zakona, najkasnije do 15. jula, najavio je Vučić i naglasio da je "siguran sam da će ljudi već krajem 2014. moći da osete boljitak"".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track