Najnovije vesti

Aleksandar Popović: Da smo dobro radili, ne bismo bili ispod cenzusa

Novi šef DSS o planovima

Aleksandar Popović: Da smo dobro radili, ne bismo bili ispod cenzusa

Politika
Popović kaže da ih čeka analiza razloga poraza na izborima, da se vidi ko je šta radio, te će u skladu s tim uslediti i promene

BEOGRAD - Menjaju formu, suština ostaje ista.Aleksandar Popović, v. d. predsednika DSS, u razgovoru za Kurir kaže da će u stranci doći do promena, ali ne u programu, već u načinu na koji će ga preneti biračima.- DSS je možda zapravo i jedina stranka u Srbiji sa jasnim ideološkim usmerenjem, sa uverenjem da Srbija treba da vodi svoju politiku, u skladu sa svojim političkim i ekonomskim interesima, a ne u skladu sa interesima Brisela, Vašingtona ili bilo koga trećeg. Kako je taj program, mi duboko verujemo, program koji će budućnost potvrditi, svakako neće biti promene programskih opredeljenja stranke. Kao što će, sigurno, biti promena u načinu na koji se taj program objašnjava biračima - kaže Popović i dodaje da je sada važno da jasno analiziraju razloge poraza na izborima.- Važno je da budemo iskreni sami sa sobom i sami pred sobom, da vidimo ko je šta u kampanji, ali i u periodu od 2012. godine do danas radio, da li je mogao da radi više, efikasnije i bolje. Ta analiza će reći šta je, u objašnjavanju onoga u šta verujemo, moralo da se uradi bolje. Analiza i otvorena razmena mišljenja će jasno ukazati šta je potrebno promeniti, od organizacione šeme do načina na koji saopštavamo političku poruku - kazao je novi šef DSS i dodao:- Imam svoj stav o tome, ali ne želim sam da donosim zaključke, više glava više zna i vidi. Jer da smo radili dobro, ne bismo prošli kao što smo prošli, ne bismo ostali ispod cenzusa, a u tome postoji jasna odgovornost svih nas koji smo duže vreme u stranačkom vrhu, uključujući i mene.(E. K.)

NaslednikPREUZEO PALICU OD KOŠTUNICEAleksandar Popović preuzeo je šefovanje DSS u sredu jednoglasnom odlukom Predsedništva te partije, a nakon što je Vojislav Koštunica, posle 22 godine liderstva u toj stranci, podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika jer partija na proteklim parlamentarnim izborima nije prešla cenzus prvi put od osnivanja 1992. godine. Popović će vršiti tu funkciju do sednice stranačke izborne skupštine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...