Ponovljene izbore u Novom Pazaru dobila SDA

Bez iznenađenja

Ponovljene izbore u Novom Pazaru dobila SDA

Politika -
Prema preliminarnim rezultatima biračkog odbora, danas je na tom biračkom mestu SDA Sandžaka osvojila 762 glasa, za izbornu listu "Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujemo" glasalo je 278 građana, dok je koaliciji koju je predvodila Liberalno-demokratska partija (LDP) glas dalo 50 žitelja tog prigradskog naselja

NOVI PAZAR - Na danas ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, najviše glasova osvojila je manjinska lista Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA). Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se parlamentarni izbori, održani pre nedselju dana, 16. marta, danas ponove na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru, pošto je utvrđeno da je tamo bilo 12 glasačkih listića manje od broja birača kojih je u birackom spisku 2.381.

Prema preliminarnim rezultatima biračkog odbora, danas je na tom biračkom mestu SDA Sandžaka osvojila 762 glasa, za izbornu listu "Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujemo" glasalo je 278 građana, dok je koaliciji koju je predvodila Liberalno-demokratska partija (LDP) glas dalo 50 žitelja tog prigradskog naselja. "Nova demokratska stranka-Boris Tadić imala je dva glasa, dok su po jedan glas osvojile koalicija okupljena oko SPS-a i Srpska radikalna stranka (SRS)", rečeno je u izbornoj komisiji.

SDA Sandžaka je u pozivu građanima da u što većem broju izađu na izbore, navela da od rezultata na tom mestu zavisi da li će ta partija imati četiri, umesto tri poslanička mandata, koliko je osvojila prošle nedelje. Očekuje sa da RIK već sutra uveče, u ponedeljak, proglasi zvanične rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji, kako bi mogao da počne proces konstituisanja novog skupštinskog saziva i formiranje Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track