ZA SARADNJU SNS: Dačić osudio izjavu Novice Tončeva
Foto: KURIR

Ne mogu dve politike stranke

ZA SARADNJU SNS: Dačić osudio izjavu Novice Tončeva

Politika -
Predsedništvo podržalo stav da treba nastaviti saradnju sa naprednjacima i onaj ko misli drugačije od organa stranke moraće da bude moj protivkandidat na kongresu, ili mu neće biti mesta u rukovodstvu, rekao je Dačić

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da javna odstupanja od stava te partije o nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom dovodi u vezu sa pokušajima njegovog rušenja u SPS-u.

"To je legitimno, ali na sednicama partijskih organa. Posle donošenja odluke niko nema pravo da iznosi drugačije stavove bez posledica", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić, koji je na pitanja odgovorio pisano jer se nalazio izvan zemlje, najavio je da će zakazati sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a jer u toj stranci ne mogu da postoje dve politike, i dodao da će "svako morati da objasni svoje postupke".

Funkcioner SPS Novica Tončev izjavio je pre nekoliko dana da SPS ne treba da bude u Vladi Srbije pošto SNS ima većinu, ali je dodao i da će poštovati odluku organa svoje stranke o tom pitanju.

Na to je reagovao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, rekavši da će predložiti lideru svoje stranke Aleksandru Vučiću da vladu formira bez socijalista.

U izjavi Ivice Dačićastiče se da je Predsedništvo podržalo njegov stav da treba nastaviti saradnju sa naprednjacima, i navodi da će onaj ko misli drugačije od organa stranke "morati da bude moj protivkandidat na kongresu, ili mu neće biti mesta u rukovodstvu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track