MILOŠEVIĆ I IZA UBISTVA ŽIKE PETROVIĆA: Direktor Jata ućutkan zbog iznošenja državnih para iz zemlje

Ubijen u sačekuši

MILOŠEVIĆ I IZA UBISTVA ŽIKE PETROVIĆA: Direktor Jata ućutkan zbog iznošenja državnih para iz zemlje

Politika -
U Žvorada Petrovića ispaljean su četiri metka po nalogu bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića kako bi ga sprečili da otkrije kako su iznošene pare iz zemlje i kako s kupvani neki avioni i prodavana predstavništava Jata

BEOGRAD - Generalni direktor „Jugoslovenskog aerotransporta“ Živorad Žika Petrović (1939) ubijen je 2000. godine, prema saznanjima iz policijske istrage, po nalogu bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića kako bi ga sprečio da otkrije kako su iznošene pare iz zemlje, ali sporna je i kupovina nekih aviona i prodaja predstavništava „Jata“ po belom svetu. Postoje osnovi sumnje i da su neki sadašnji privrednici i političari imali koristi od tih para.

Podsetimo, Petrović je izrešetan ispred zgrade u Ulici Jaše Prodanovića 20. u Beogradu 25. aprila 2000.

"Petrović je kobne večeri oko 21.30 sati došao do kuće svojih roditelja u Ulici Jaše Prodanovića. Kad je parkirao svoj metaliksivi „audi“ i izašao iz njega, dvojica napadača ispalila su mu četiri metka u leđa i glavu! Pretpostavlja se da su napadači koristili oružje s prigušivačem, budući da niko od prolaznika i komšija nije čuo pucnje. Generalni direktor „Jata“ pao je mrtav pored svog metaliksivog „audija 100“, a uviđaju je tada prisustvovao i Rade Marković, tadašnji načelnik DB. Očevidaca zločina nije bilo, a policija je bezuspešno tragala za sivim „audijem“ novosadskih registracija kojim su, kako se pretpostavljalo, ubice pobegle", pisali su tada mediji.

Komentarišući ubistvo Petrovića, tadašnji republički ministar pravde Dragoljub Janković izjavio je da je reč o „specifičnoj vrsti državnog terorizma koji se uvozi iz inostranstva“. Lider SPO Vuk Drašković ocenio je da je ovaj zločin „još jedan akt organizovanog državnog terorizma“."Petrović je ubijen na dan kad je okružni tužilac izjavio da nema državnog terorizma i da nema zločina na Ibarskoj magistrali", rekao je Drašković.

Nagađanja je bilo mnogo, ali pravi motivi ubistva Živorada Petrovića, kao ni naručioci zločina i egzekutori još nisu otkriveni, ali prema policijskoj istragi koj aće uskoro biti obelodanjena, nalogodavac ovog ubistva jeste Sobodan Milošević, bivši jugoslovenski predsednik.

http://www.youtube.com/watch?v=-WkjrYaHrE0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track