Selaković: Pitanje pravosuđa na KiM najbolnija tema
Foto: Fonet

Glavna tema u Briselu

Selaković: Pitanje pravosuđa na KiM najbolnija tema

Politika -
Pitanje pravosuđa na KiM jeste jedno od glavnih tema briselskih razgovora koji se odvijaju danas, kaže ministar pravde

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da je pitanje pravosuđa na Kosovu i Metohiji jedno od najtežih i najbolnijih tema i da je zato kao takvo jedno od glavnih tema razgovora u Briselu.Selaković je, na pitanje novinara kako će biti reseno pitanje pravosuđa na KiM kada se pominje i dvostruka administracija, kazao da treba prepustiti pregovaračima dve strane da dođu do nekog dogovora.

"Pitanje pravosuđa na KiM jeste jedno od glavnih tema briselskih razgovora koji se odvijaju danas. To je jedno od najtežih i najbolnijih tema i da nije tako, verovatno bi do sada bilo rešeno i dobilo bi neki svoj epilog. Ali dok su pregovori u toku, prepustimo pregovaračima da dođu do nekih rezultata", istakao je Selaković.

U Briselu će inače danas biti održana 23. runda dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, na kojoj bi, kako se očekuje, teme trebalo da budu pravosuđe i osnivanje Zajednice srpskih opština.

Na poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, u Brisel su otputovali prvi potpredsednik tehničke Vlade i budući premijer Aleksandar Vučić i predsednik odlazeće Vlade Ivica Dačić.

Na sastanku zvaničnika Beograda s visokom predstavnicom EU i predsednikom kosovske vlade Hašimom Tačijem, teme bi, kako se očekuje, trebalo da budu pravosuđe i formiranje Zajednice srpskih opština, o čemu dve strane do sada nisu postigle saglasnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja