Dragan Marković Markoni podneo ostavku!
Foto: Kurir

Uzimanje novca od mita

Dragan Marković Markoni podneo ostavku!

Politika -
Marković je pre nekoliko dana saslušan u svojstvu građanina u istrazi koja se vodi protiv direktora Direktorata za inspekciju rada u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Dragoljuba Peurače, pao je na poligrafskom testu na ključnim pitanjima vezanim za uzimanje novca i Peuraču

BEOGRAD - Zamenik direktora Bezbednosno-informative agencije Dragan Marković podneo je zahtev za razrešenje sa te funkcije.

Ovu informaciju potvrdila je i Bezbednosna informativna agencija.

Drugi čovek BIA Dragan Marković Markoni mogao bi ovih dana ponovo da bude saslušan, i to zbog odavanja službene tajne, saznaje Kurir! Naime, kako tvrdi naš dobro obavešteni sagovornik iz policije, Marković će verovatno morati da odgovara ne samo zbog primanja mita od 50.000 evra već i zato što je poverljive informacije davao ljudima protiv kojih se vodi policijska istraga!

- Ne želim da iznete neistine utiču na ugled Bezbednosno-informativne agencije i da se stvara utisak da s pozicije zamenika direktora BIA utičem na istragu protiv Dragoljuba Peurače ili bilo koju drugu istragu. U tom smislu, u ponedeljak 31. marta podneću zahtev direktoru BIA da me razreši funkcije zamenika - napisao je Marković u saopštenju medijima.

On je demantovao da je svojevremeno, zajedno s Peuračom posetio hotel „Hajat“ radi primanja mita, kao i da poseduje dva stana, kao što je Kurir pisao, ali je naveo da ih je posedovao ranije, iako je pre samo nekoliko dana tvrdio da nikada nije imao druge nekretnine osim stana u kojem živi?!

- Tačno je da sam posedovao dva stana (samo jedan se nalazi kod Beogradske arene) oba kupljena na kredit kod poslovnih banaka pod istim uslovima za sve građane, o čemu postoje dokazi. U toku 2011. godine jedan od ta dva stana sam prodao i kupio lokal, koji izdajem jednoj poslovnoj banci - obrazložio je Marković, koji je naveo da ima i prihod od bavljenja pčelarstvom i da uredno plaća porez, a da je svu imovinu prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i da se sve vodi na njegovo ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track