Sulejman Ugljanin čestitao pobedu Erdoganu
Foto: Damir Dervisagic

Posle izbora u Turskoj

Sulejman Ugljanin čestitao pobedu Erdoganu

Politika -
Svaki Vaš uspeh na izborima predstavlja i uspeh Bošnjaka, jer smo mi bili i bićemo most saradnje izmedju Srbije i Turske, navodi se u čestitki ministra bez portfelja

BEOGRAD - Sulejman Ugljanin čestitao je danas premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoganu pobedu na lokalnim izborima u nedelju, 30. marta.

"Svaki Vaš uspeh na izborima predstavlja i uspeh Bošnjaka, jer smo mi bili i bićemo most saradnje izmedju Srbije i Turske", navodi se u čestitki ministra bez portfelja Vlade Srbije u ostavci , upućenoj "poštovanom predsedniku i dragom prijatelju" Erdoganu.

Ministar bez portfelja je izrazio nadu da će turski premijer iskoristiti svoju pobedu za intenziviranje ekonomske saradnje sa Srbijom, posredstvom Mešovitog komiteta na čijem je čelu Ugljanin.

Na izborima u Turskoj, na osnovu 95 odsto prebrojanih glasova, 45 odsto birača glasalo je za Erdoganovu Partiju pravde i razvoja (APK), a njihov glavni rival, Republikanska narodna partija (C H P) dobila je podršku 28,5 odsto glasača.

Zbog velikog uspeha na lokalnim izborima, ocekuje se da će se 60-godišnji Erdogan kandidovati na predsedničkim izborima u avgustu.

Osim predsedničkih, Tursku ove godine čekaju i parlamentarni izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track