Dačić sa Čepurinom, Kirbijem i Fon Habsburgom
Foto: Tanjug

Nemanjina 11

Dačić sa Čepurinom, Kirbijem i Fon Habsburgom

Politika -
Evropska unija bez Srbije nije Evropa, rekao je Karl fon Habsburg i istakao da je interes Austrije da Srbija što pre uđe u Uniju

BEOGRAD - Predsednik tehničke Vlade Srbije Ivica Dačić sreo se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, a potom treba da se sastane i sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem.

Dačić se najpre sastao sa Čepurnom, a sat vremena kasnije i sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem. Dačić ambasadore prima u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Dačić i fon Habzburg: Podrška Austrije putu Srbije u EU

Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocenio je danas, u razgovoru sa austrijskim političarom Karlom fon Habzburgom, da Austrija pruža snažnu podršku evropskom putu Srbije i da je interes obe države da unaprede politički dijalog i ekonomsku saradnju.

"Istorija nas uči da se odnosi naše dve zemlje nikada više ne baziraju na sukobima već na saradnji, jer je to interes građana i Srbije i Austrije", istakao je premijer Dačić. "Evropska unija bez Srbije nije Evropa", rekao je Karl fon Habzburg i istakao da je interes Austrije da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track