DŽOMBA PRKOSIO MINISTARSTVU: Raspušten lokalni odbor SNS u Kuli!

Lični interesi iznad društvenih

DŽOMBA PRKOSIO MINISTARSTVU: Raspušten lokalni odbor SNS u Kuli!

Politika -
Lokalni zakupci su se uz pomoć lokalnog odbora SNS usprotivili odluci Ministarstva poljoprivrede da određene parcele u kulskom ataru izuzme iz podele prema prečem pravu zakupa, na šta je centrala SNS iz Beograda burno reagovala

NOVI SAD - Lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Kuli raspušten je odlukom centrale te stranke, a u narednom periodu kulski SNS, najjaču stranku lokalne koalicije, vodiće privremeno povereništvo.

Kako je potvrđeno u lokalnom SNS nakon večerašnjeg sastanka tog odbora, još uvek se ne zna ko će biti poverenik, ali se očekuje da će novi ljudi biti izabrani u narednim danima. U kulskom SNS-u su naveli da je razlog za raspuštanje odbora bila poslednja sednica Skupštine opštine, održana prošle nedelje, na kojoj je vladajuća koalicija podržala grupu lokalnih zakupaca državnih oranica i takav zaključak poslala centrali stranke.

Tim zaključkom lokalni zakupci su se uz pomoć lokalnog odbora usprotivili odluci Ministarstva poljoprivrede da određene parcele u kulskom ataru izuzme iz podele prema prečem pravu zakupa, na šta je centrala SNS iz Beograda burno reagovala.

Dodaje se da će odluka o raspuštanju lokalnog odbora biti i zvanično potvrđena na Glavnom odboru SNS, a da je obaveštenje o raspuštanju dobijeno u petak, 4. aprila. Vladajuću koaliciju u kulskom parlamentu čine SNS, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Od kada je ova koalicija preuzela vlast u Kuli u septembru 2012. godine, mediji i javnost spekulišu o tome da umesto vladajuće koalicije na čelu sa SNS, parlamentom i opštinom ustvari upravlja biznismen Nikola Džomba, poznatiji kao bivši vlasnik Fudbalskog kluba Hajduk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja