Vučićev šef kabineta ministar policije?
Foto: Nebijša Mandić

Otkrivamo: Koja su moguća rešenja za kabinet u Nemanjinoj

Vučićev šef kabineta ministar policije?

Politika -
Aleksa Jokić, šef kabineta Aleksandra Vučića, preuzeo bi policiju, dok bi umesto Nikole Selakovića pravdu vodio Dejan Đurđević, direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo

BEOGRAD - Vaganje.Budući premijer Aleksandar Vučić pažljivo razmatra sve mogućnosti u vezi sa sastavom svog kabineta, koji treba da sprovede reforme i borbu protiv korupcije, a najveća očekivanja ima od budućeg ministra policije. Kako Kurir saznaje, za ovu funkciju postoji više kandidata, a jedno od rešenja je Aleksa Jokić, dosadašnji šef Vučićevog kabineta, koji je inače godinama radio u službama bezbednosti.Operativac- On je čovek s mnogo iskustva. Predstoji nam reforma policije, i to mora biti čovek od velikog poverenja. Jokić je veoma operativan i u stanju je da brzo rešava probleme. Spekulisalo se da bi policiju mogao da dobije potpredsednik SNS Nebojša Stefanovića, tako da ni to rešenje nije isključeno - navode izvori Kurira.Interesantno je da je lider SNS tokom gostovanja na RTS pre dve večeri izjavio da ne može da nađe novog šefa kabineta jer previše radi.- Radim po 12 sati, nekad i 19. Ne mogu da nađem šefa kabineta jer mora da dolazi sat vremena pre mene i da ostaje sat posle mene - rekao je Vučić.Što se ostalih kadrovskih rešenja tiče, postoji mogućnost da, ukoliko ministar pravde Nikola Selaković bude izabran za gradonačelnika Beograda, na njegovo mesto dođe Dejan Đurđević, sadašnji direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.Rešenje u nedelju- Kadrovska rešenja još nisu „zakucana“. Neizvesno je da li će resor energetike opet pripasti Zorani Mihajlović ili nekom drugom, a na čelo Ministarstva zdravlja najverovatnije će doći Zlatibor Lončar, sadašnji direktor Urgentnog centra, dok se za prosvetu još uvek traži rešenje. Inače, naprednjaci su spremni da mesto predsednika Skupštine prepuste koalicionim partnerima, pa ako to bude SPS, nije nemoguće da to ponovo bude Slavica Đukić Dejanović - zaključuje izvor Kurira.Vučić je juče rekao da je najvažnije da buduća vlada bude uspešna i da ima plan i viziju.- O kadrovskim rešenjima pričaću za vikend sa svojim stranačkim prijateljima, a onda i sa svima ostalima - rekao je Vučić.

REAGOVANJANikola SelakovićVODIĆU BEOGRAD AKO STRANKA ODLUČIPotpredsednik SNS Nikola Selaković je na najavu kao mogućeg kandidata za gradonačelnika Beograda naglasio da će voditi prestonicu ako njegova stranka donese takvu odluku.- Ja sam čovek koji će poštovati svaku odluku stranke - rekao je Selaković.Slavica Đukić Dejanović MOŽEMO U VLADU I BEZ PALMESlavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS, potvrdila je da je program SNS za njih prihvatljiv. Na pitanje šta ako se postavi uslov da SNS iz SPS želi samo Dačića, odgovorila je da je lider JS Dragan Marković Palma najavio da će verovatno biti poslanik i da se „PUPS ponašao kao samostalnija poslanička grupa“.Hajnc VilhelmPRIORITET PRAVNA SIGURNOSTHajnc Vilhelm, ambasador Nemačke, pozdravio je najavu Aleksandra Vučića da će reformisati privredu, ali je istakao da vlada treba da radi i na poboljšanju pravne sigurnosti.- Dobro je što je nova vlada, čiji će mandatar izvesno biti Vučić, najavila da će posvetiti pažnju privredi, ali uz to treba da poradi i na poboljšanju pravosuđa i javne uprave - rekao je Vilhelm.

Predstavnik BošnjakaUGLJANIN NESIGURANNa konkretno pitanje da će u novoj vladi biti Rasim Ljajić i Sulejmana Ugljanina, on je odgovorio:- Ljajić će sigurno biti u vladi, a za Ugljanina ćemo još videti - naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track