Mihajlović: Za mesto ministra članstvo u stranci nije presudno
Foto: Beta

Naprednjacima je to jasno

Mihajlović: Za mesto ministra članstvo u stranci nije presudno

Politika -
Ponovila da će vlada biti manja i efikasnija i da će u njoj biti i nestranačkih ličnosti, eventualno i koalicioni partneri

Beograd - Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da to da li je neko član stranke ne može da bude presudno za dolazak na ministarsku funkciju i da je to ljudima iz redova naprednjaka jasno.

- Sigurna sam da će SNS raditi isto kao što smo radili i u prethodnih 18 meseci, a to znači da nam je važno da Srbija ide napred i da imamo stručne i sposobne ljude koji mogu da iznesu program koji je pred nama, a da li je neko član stranke ne mora da bude glavna opredeljujuća stvar da bude ministar - navela je Mihajlović.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje da li se članovi SNS bune zbog najava da će u novoj vladi biti samo pet ili šest ministara iz te stranke i dodala da kao potpredsednica stranke nije dobila nikakve informacije da u stranci postoji nezadovoljstvo zbog toga, s obzirom da, kako je navela, ljudi pišu SMS-ove i i-mejlove o tome da li je u stranci nešto dobro ili loše.

Mihajlović je rekla da se u medijima često nađe mnogo informacija naročito kada je u toku proces formiranja vlade i da se može pročitati mnogo toga što je bio slučaj i pre dve godine, pa se docnije ispostavilo da većina onoga što je objavljivano nije tačno.

Osvrćući se na proces formiranja vlade, Mihajlović je kazala da će lider SNS Aleksandar Vučić ovih dana nastaviti razgovore sa liderom SPS Ivicom Dačićem i da će tek nakon toga moći da se govori o tome kakva će biti struktura vlade. Ona je ponovila da će vlada biti manja i efikasnija i da će u njoj biti i nestranačkih ličnosti, eventualno i koalicioni partneri.

Mihajlović je najavila da će na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS pre svega biti reči o programu buduće vlade i predstojećoj sednici Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track