SJEDINJENE DRŽAVE OSUDILE VANDALIZAM: Ambasadorka SAD tužna zbog grafita OVK u Dečanima!
Foto: Facebook

Ekstremizam

SJEDINJENE DRŽAVE OSUDILE VANDALIZAM: Ambasadorka SAD tužna zbog grafita OVK u Dečanima!

Politika -
Na kapiji Manastira Visoki Dečani, koji je pod zaštitom Uneska, jutros su osvanuli grafiti sa natpisom UČK

PRIŠTINA - Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson izrazila je žaljenje zbog grafita OVK koji su iscrtani na vratima Manastira Visoki Dečani i istakla da opština ne može da razvija turizam ako ne poboljšava odnose sa manastirom! Na kapiji Manastira Visoki Dečani, koji je pod zaštitom Uneska, jutros su osvanuli grafiti sa natpisom UČK, takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova".

Manastirska kapija se nalazi svega nekoliko desetaka metara od italijanskog punkta KFOR-a. Američka ambasada u Srbiji takođe je osudila provokaciju albanskih ekstremista na Kosmetu.

"Tužna sam zbog napada grafitima na manastir Dečani. Grad može razvijati turizam samo nakon što bude poboljšao odnose sa Manastirom," poručila je Džejkobson putem svog naloga na Tviteru.

Na kapiji Manastira Visoki Dečani su osvanuli grafiti sa natpisom UČK, takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, saopštila je Eparhija Raško-prizrenska.Ovo je za sada poslednji u nizu sličnih provokacija albanskih ekstremista koji su prethodno poruke mržnje ispisivali na zidu crkve u Đakovici, a potom na srpskim kućama u Orahovcu. Ovoga puta ekstremisti su to učinili na samoj manastirskoj kapiji u Visokim Dečanima i to svega nekoliko desetaka metara od italijanskog punkta KFOR-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track