Najnovije vesti

Vučić: Žene u penziju sa 63 godine umesto sa 60
Foto: Eksandar Vucic, Ekspoze, Tanjug

Formiranje Vlade Srbije

Vučić: Žene u penziju sa 63 godine umesto sa 60

Politika
Mandatar je rekao da će jedna od mera u reformi penzionog sistema biti povećanje starosne granice za žene za odlazak u penziju sa 60 na 63 godine

Plate u javnom sektoru biće smanjene za deset odsto, biće ukinut solidarni porez, a do kraja 2016. godine, plate u javnom sektoru biće više nego sada, rekao je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.To je deo fiskalne konsolidacije koja mora biti obavljena u prvih sto dana nove vlade, a rebalans budžeta biće uradjen do kraja juna, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

„Smanjenje za deset odsto u javnom sekoru, biće ukinuti sodlidarni porez koji je bio neophodna mera, a na kraju 2016. plate u javnom sektoru biće više nego sad“, rekao je Vučić.Starosna granica za odlazak u penziju za žene će biti podignuta na 63 godineOn je rekao da će jedna od mera u reformi penzionog sistema biti povećanje starosne granice za žene za odlazak u penziju sa 60 na 63 godine, dodajućid a je  to granica i u državama okruženja, navodeći kao primer CrnuGoru.Vučić će ponovio da nije reč o smanjivanju iznosa penzija, za šta je prethodno rekao da će Vlada učiniti sve da rastereti budžet, kako ne bi primenila ovu meru.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...