Najnovije vesti

Vučić: Žene u penziju sa 63 godine umesto sa 60
Foto: Eksandar Vucic, Ekspoze, Tanjug

Formiranje Vlade Srbije

Vučić: Žene u penziju sa 63 godine umesto sa 60

Politika
Mandatar je rekao da će jedna od mera u reformi penzionog sistema biti povećanje starosne granice za žene za odlazak u penziju sa 60 na 63 godine

Plate u javnom sektoru biće smanjene za deset odsto, biće ukinut solidarni porez, a do kraja 2016. godine, plate u javnom sektoru biće više nego sada, rekao je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.To je deo fiskalne konsolidacije koja mora biti obavljena u prvih sto dana nove vlade, a rebalans budžeta biće uradjen do kraja juna, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

„Smanjenje za deset odsto u javnom sekoru, biće ukinuti sodlidarni porez koji je bio neophodna mera, a na kraju 2016. plate u javnom sektoru biće više nego sad“, rekao je Vučić.Starosna granica za odlazak u penziju za žene će biti podignuta na 63 godineOn je rekao da će jedna od mera u reformi penzionog sistema biti povećanje starosne granice za žene za odlazak u penziju sa 60 na 63 godine, dodajućid a je  to granica i u državama okruženja, navodeći kao primer CrnuGoru.Vučić će ponovio da nije reč o smanjivanju iznosa penzija, za šta je prethodno rekao da će Vlada učiniti sve da rastereti budžet, kako ne bi primenila ovu meru.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...