Vučić u Skupštini priredio koktel povodom izbora vlade

Slavlje

Vučić u Skupštini priredio koktel povodom izbora vlade

Politika -
Premijer je u opuštenom razgovoru sa novinarima više konstatovao nego što je pitao da li su umorni posle celodnevnog rada, a onda i njima rekao da je jedini koji nije izašao iz plenarne sale čitav dan

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle izbora nove vlade, priredio je večeras koktel u Domu Narodne skupštine za poslanike, ministre, predstavnike diplomatskog kora i verskih zajednica, goste i novinare.

Novi premijer ćaskao je sa zvanicama na koktelu, koji je, kako je prethodno rekao u završnom obraćanju poslanicima, finansirao on, a ne kako su neki tvrdili - država Srbija.

Premijer je u opuštenom razgovoru sa novinarima više konstatovao nego što je pitao da li su umorni posle celodnevnog rada, a onda i njima rekao da je jedini koji nije izašao iz plenarne sale čitav dan.

"To je zbog toga što imam izuzetno izgrađene radne navike. Mogu i po 15 sati da sedim i radim bez pauze", objasnio je Vučić, a na pitanje iskusnih skupštinskih izveštača kako će svoje ministre, pa i poslanike koji očigledno takve navike nemaju, "naterati" da prate njegov tempo, odgovorio:

"Videćete uskoro i vrlo ćete se iznenaditi".

Premijeru je prvi čestitao potpredsednik parlamenta Igor Bečih, ali je ipak najsrdačnije čestitke primio od predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Novi prvi potpredsednik vlade i sada ministar inostranih poslova Ivica Dačić, pored mnogobrojnih zvanica koje su strpljivo čekale da mu čestitaju, prvo je prišao novinarima.

Oni su ga, po običaju, odmah zasuli pitanjima - kako se oseća kao prvi potpredsednik, kada će im se javiti na telefon, odgovoriti na SMS poruku.

"Ja sam već bio prvi potpredsednik, a vi kada mi šaljete poruku odmah krenete oštro, a niko da pošalje nešto lepo, napišete neku lepu poruku", spremno je, uz osmeh, odgovorio Dačić.

Iako se ceo dan u skupštini pričalo u kuloarima o novom mladom ministru prosvete koji nosi minđušu, kada se Srđan Verbić pojavio na koktelu, novinari su bili iznenađeni - nije bilo minđuše. Međutim, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac došao je sa tim diskretnim nakitom.

Novom ministru bez portfelja Velimiru Iliću među prvima je čestitao predsednik Nove stranke Zoran Živković.

"Ti si srpski Šojgu (bivši ruski ministar za vanredne situacije)", uz osmeh je Živković stegao ruku Iliću, aludirajući na zaduženje koje je dobio - vanredne situacije.

Uz osmeh je čestitke primala i minisiarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović.

Novoizabrani ministri bili su vidno raspoloženi na koktelu i pored toga što su ceo dan proveli u skupštinskoj sali.

Ministarka državne uprave i lokalne saopuprave Kori Udovički i saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović najviše su se družile sa ambasadorom SAD Majklom Kribijem i šefom Delegacije EU u Srbije Majklom Devenportom, dok je ministar pravde Nikola Selaković, koji će biti zadužen i za verske zajednice, srdačno razgovarao sa patrijarhom Irinejem.

Zvanice su poslužene pićem, koje je, primereno događaju, bilo sipano i u kristalne čaše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja