Nemački mediji: Vučić omiljen zbog borbe protiv korupcije i siromaštva!
Foto: KURIR

Radikalne reforme

Nemački mediji: Vučić omiljen zbog borbe protiv korupcije i siromaštva!

Politika -
Vučić, prema sopstvenim rečima, planira rezove u javnom sektoru, reviziju budžeta i privatizaciju nekih državnih firmi, prenosi nedeljnik "Cajt"

BERLIN - Nemački mediji su objavili da je Srbija dobila novu vladu koja radikalnim reformama želi ozdravljenje privrede i društva, uz ocenu da je novi srpski premijer Aleksandar Vučić omiljen, pre svega, zbog angažmana protiv korupcije i siromaštva.

"Vučić, prema sopstvenim rečima, planira rezove u javnom sektoru, reviziju budžeta i privatizaciju nekih državnih firmi", prenosi nedeljnik "Cajt". List primećuje da je Srpska napredna stranka na izborima u martu dobila apsolutnu većinu, a da su u novom kabinetu i ministri iz manjih koalicionih partnera.

Sdiseldorfski dnevnik "Handelsblat" navodi da je Vučić, govoreći o lošem radnom moralu, ukazao da je u javnom sektoru radno vreme do 2,5 sata dnevno, a u privatnom 5,5 sati i ocenio da jačanje privrede nije dovoljno, ako ga ne prate kulturno i svako drugo ozdravljenje celog društva.

Vučić je, kako se navodi, jasno opisao tešku situaciju, ukazujući da je u poslednjih pet godina Srbija 7,5 milijardi eva više dala, nego što je dobila i da je budžetski deficit osam odsto bruto društvenog proizvoda.

U tekstu se ukazuje i da je novi šef srpske vlade najavio privatizacije javnih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track