Đilasov sindikat poručio Vladi Srbije: Ljuti smo što radite i danas!
Foto: Tanjug

Verovali ili ne

Đilasov sindikat poručio Vladi Srbije: Ljuti smo što radite i danas!

Politika -
Vlada je htela da radnici odmaraju, a da vlada kao neko ko vodi državu, da pokaže da joj je stalo do svog naroda i da pokaže odgovrnost

BEOGRAD - Sledeća vest je za rubriku "Verovali ili ne". Naime, danas se saopštenjem oglasio Udruženi sindikat Sloga, inače koalicioni partner Demokratske stranke Dragana Đilasa. U veoma oštro intoniranom saopštenju Sloga je izrazila ljutnju što je Vlada Srbije danas zasedala i donosila važne odluke, poput one da od sada svi državni činovnici u Vladi moraju da rade od 7:30. Sindikalci kažu da je vlada mogla da radi neki drugi dan, a ne na praznik rada.

Potpuno je neverovatno da se sindikalci bune što za razliku od prethodnih godina, premijer i ministri danas rade čak i praznikom.

Javnost u Srbiji je upravo i očekivala da Vlada radi čak i kada narod odmara i da se ne gubi vreme, ali Đilasov sindikat očigledno ne prati ono što su želje naroda i radničke klase.

Vlada Srbije danas je svim radnicima čestitala praznik i naravno da je za celokupno stanovništvo danas praznik, ali bi sindikat umesto jeftinog populizma trebalo da pozdravi to što Vlada svojim primerom pokazuje da je u Srbiji počelo vreme promena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja