Aleksandar Vučić: Napravićemo šnel štrase do Zrenjanina
Foto: Beta

Vlada ulaže u infrastrukturu države

Aleksandar Vučić: Napravićemo šnel štrase do Zrenjanina

Politika -
Novac Do oktobra se neće pričati o smanjenju penzija, a do kraja 2016. biće potpuno završen Koridor 10 i auto put Beograd-Požega, rekao srpski premijer Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Novi projekti.Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da do oktobra neće biti razgovora o penzijama, najavio da će do kraja 2016. biti potpuno završen Koridor 10 i auto-put Beograd-Požega i naglasio da će Vlada imati odgovoran odnos prema narodnom novcu.Iznenađenja- Što se penzionera tiče, nećemo razmišljati ni o čemu do oktobra. Tad ćemo sesti da vidimo kakve su ostale mere za stimulaciju - rekao je Vučić za RTS.Vučić je najavio da će pre kraja 2016. biti završen Koridor 10 i njegov istočni i južni krak.- Do Sofije ćete moći da stignete za tri sata, do Preševa za nešto malo više od tri. Do kraja 2016. završićemo auto-put Beograd-Požega, računamo da za ostali deo napravimo koncesioni ugovor, i već vodimo razgovore - rekao je Vučić. On je rekao da se radi na produžetku puta Požega-Boljare od 107 kilometara i da se nada da će biti završen i put Pojate-Preljina.- Sigurno je da ćemo uraditi tzv. šnel štrase, što nije puni auto-put, ali je sa po dve trake u oba smera. To je put Beograd-Zrenjanin, koji će ići od mosta Zemun-Borča do Zrenjanina, u ukupnoj dužini od 58 kilometara - rekao je premijer. On je istakao i da prvi put može da kaže da ima ozbiljnu nadu da će se rešiti pitanje Železare Smederevo i da očekuje pozitivna iznenađenja u auto-industriji. Premijer je naveo da prve predložene mere štednje neće „epohalno rešiti problem“, ali da pokazuju poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.- Neće ni promena radnog vremena ni ograničenje u načinu korišćenja službenih vozila epohalno rešiti naše probleme. Vidim neke stručnjake ili kvazistručnjake kako to komentarišu - pa niko od nas nije glup da misli da je to rešenje koje će spasti Srbiju - rekao je Vučić.Prema njegovim rečima, to je jedno od rešenja koje pokazuje poštovanje prema građanima i pošten, ozbiljan i odgovoran odnos prema narodnom novcu.Rigorozna državaPremijer je rekao da će se uhvatiti ukoštac sa svima koji radnicima ne uplaćaju doprinose i onima koji ne plaćaju električnu energiju.- Iznenadili biste se kada biste videli koliko velikih zvezda i poznatih ljudi, vlasnika restorana i fudbalskih klubova, ne plaća električnu energiju ili se služe trikovima da, kada im dođe 5.000 evra, daju radniku „Elektrodistribucije“ da prespoji da bi ispalo 500 evra. Tu će država biti rigorozna - rekao je on.Na pitanje ko će biti koordinator bezbednosnih službi, Vučić je odgovorio da će o tome razgovarati s predsednikom Tomislavom Nikolićem.

PrivilegijeSRBIJOM KRSTARI 40.000 SLUŽBENIH AUTOMOBILAVučić je rekao da, po uredbi Vlade, samo najmanji broj državnih funkcionera ima pravo na službena kola.- Svi ostali moraju da upute dopis i da se na njega u pismenoj formi odgovori. Postoji trag za svako službeno vozilo - rekao je premijer i dodao da ne zna njihov tačan broj: svega 320 ih je u Upravi za zajedničke poslove, a računa se da ih je oko 40.000 na nivou države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track