DEVENPORT: EU želi da Srbija podrži njen stav o Ukrajini!
Foto: Fonet

Traženje mirnog rešenja kriza

DEVENPORT: EU želi da Srbija podrži njen stav o Ukrajini!

Politika -
Želimo da zemlje kao što je Srbija podrže naš jedinstven stav što se tiče teritorijalnog intergriteta Ukrajine i suvereniteta te države, poručio je Devenport

BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Brisel želi da svi evropski partneri, uključujući Srbiju, podrže jedinstven stav Unije po pitanju ukrajinske krize.

"Krizna situacija oko Ukrajine je veoma zabrinjavajuća. Napori EU i visoke predstavnice (za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin) Ešton pre svega su usmereni ka mirnom rešenju ove krize", rekao je Devenport na konferenciji za novinare u rezidenciji ambasadora Francuske povodom Dana Evrope.

Devenport je podsetio da EU ima jedinstven stav po tom pitanju, naveden u zaključcima Evropskog saveta.Savet EU je najoštrije osudio kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta od strane ruskih oružanih snaga i pozvao Rusiju da hitno povuče oružane snage.

"Želimo da zemlje kao što je Srbija podrže naš jedinstven stav što se tiče teritorijalnog intergriteta Ukrajine i suvereniteta te države. Želimo, takođe, da svi naši partneri podrže naše napore", usmerene ka pronalaženju mirnog rešenja za ovaj problem, poručio je ambasador EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track