Mihajlovićeva: Vlast u Vojvodini mora da se menja, Pajtić nema legitimitet
Foto: Nebojsa Mandić

O izborima na jesen

Mihajlovićeva: Vlast u Vojvodini mora da se menja, Pajtić nema legitimitet

Politika -
Da su uloge obrnute i da je SNS na parlamentarnim izborima osvojio šest odsto glasova, sigurna sam da nam ne bi palo na pamet da grčevito branimo svoje pozicije kao što to radi Pajtić, rekla je potpredsednica naprednjaka

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručila je da vlast u Vojvodini mora da se menja zato što predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić više nema nikakav legitimitet.

"Da su uloge obrnute i da je SNS na parlamentarnim izborima osvojio šest odsto glasova, sigurna sam da nam ne bi palo na pamet da grčevito branimo svoje pozicije kao što to radi Pajtić", rekla je Mihajlovićeva na pitanje da li su realni izbori u Vojvodini na jesen.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture osvrnula se i na situaciju u svom resoru, istakavši da će se poštovati rokovi koje je postavio premijer Aleksandar Vučić. "Najbolja garancija da će Koridor 10 i deo Koridora 11 od Beograda do Požege biti završeni do kraja 2016, kako je zacrtao premijer Vučić, jeste to što ćemo stalno obilaziti gradilišta i na vreme uočavati zastoje, bez obzira na to da li se odnose na projektovanje, eksproprijaciju ili kašnjenje izvođača radova", rekla je ona.

Upitana kada će biti donet zakon o planiranju i izgradnji, Mihajlovićeva je navela da je prvog dana kada je preuzela dužnost formirala radnu grupu i da je plan da do kraja maja predlog zakona bude na sednici Vlade.Ona je takođe najavila da će formirati tri tima: pravni, jedan za upravljanje projektima i antikorupcijski, koji će kontrolisati sve institucije u resoru.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track