BUDIMPEŠTA: Žena koja je pljunula Pastora braniće se sa slobode
Foto: Printskrin Yt

Posle sramnog incidenta

BUDIMPEŠTA: Žena koja je pljunula Pastora braniće se sa slobode

Politika -
Protiv žene stare 41 godinu je pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da je na javnom skupu počinila kršenje javnog reda i mira

SUBOTICA - Žena koja je pljunula predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora prošlog utorka u Budimpšeti braniće se sa slobode, rečeno je mađarskoj državnoj informativnoj agenciji MTI u policiji.

Protiv žene stare 41 godinu je pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da je na javnom skupu počinila kršenje javnog reda i mira.

Policija je inicirala, a tužilaštvo je pokrenulo određivanje pritvora za osumnjičenu, ali se sud s time nije saglasio. Pastor je na lični poziv predsednika Mađarske prošlog utorka prisustvovao konstitutivnoj sednici Parlamenta Mađarske, a prolazeći kroz Trg Lajoša Košuta u Budimpešti, gde se održavao protest, izvređan je i ispljuvan.Pastor je ranije rekao da neće podneti prijavu zbog napada i pljuvanja koji su mu priređeni u Budimpešti, ali i rekao da očekuje da mađarske vlasti pokrenu radnje po ovom pitanju.

Pastor je napadnut, od strane ultradesničara, pripadnika stranke Jobik, koja je osudila incident, ogradivši se od Tamaša Nađa Gaudija, koji je označen kao inicijator napada. Napad na Pastora osudilo je više pojedinaca i političkih organizacija iz Srbije, Mađarske i Evropske unije.

(Tanjug/TV Panon)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja