Pastor: Predlog statuta Vojvodine ima potrebnu većinu
Foto: Reuters

Predsednik pokrajinskog parlamenta

Pastor: Predlog statuta Vojvodine ima potrebnu većinu

Politika -
Pastor je rekao da je siguran da će predlog statuta biti utvrđen podrškom više od dve trećine poslanika, ali da ne zna kako će se opredeliti poslanici SRS, DSS, a možda čak i LSV

BEOGRAD - Predsednik parlamenta Vojvodine Ištvan Pastor smatra da će predlog statuta Vojvodine danas dobiti podršku više od dve trećine poslanika i dodaje da nije zadovoljan stepenom autonomije koji Vojvodina dobija.

Pastor je rekao da je siguran da će predlog statuta biti utvrđen podrškom više od dve trećine poslanika, ali da ne zna kako će se opredeliti poslanici SRS, DSS, a možda čak i Lige socijaldemokrata.

"Znam da smo proteklih pet meseci radili na usaglašavanju stavova i do današnjeg dana imamo usaglašene stavove", rekao je Pastor.On je naglasio da nije zadovoljan stepenom autonomije koju je Vojvidina dobila statutom, ali da se moralo postupati po odluci Ustavnog suda i da je novi predlog statuta napravljen u okvirima koji omogućava Ustav.

Pošto dobije podršku u vojvođanskom parlamentu, predlog statuta već danas popodne biće upućen u Skupštinu Srbije, a kako kaže Pastor, za petak je zakazana sednica parlamenta i ukoliko dobije saglasnost, pokrajinski parlament usvojiće ga sledeće nedelje.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track