Nikolić uskoro sa Banom Ki-munom o poplavama u Srbiji
Foto: AP

Tema poplave

Nikolić uskoro sa Banom Ki-munom o poplavama u Srbiji

Politika -
On je u Šapcu rekao da se u koordinaciji predsednika Republike i Vlade Srbije dogovoraju sve spoljnopolitičke aktivnosti u vezi sa pružanjem pomoći poplavljenom području

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uskoro će razgovarati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Banom Ki-munom a Srbija će zatražiti i održavanje međunarodne konferencije za prikupljanje pomoći za saniranje štete od poplava, izjavio je danas savetnik predsednika Marko Đurić.

On je u Šapcu rekao da se u koordinaciji predsednika Republike i Vlade Srbije dogovoraju sve spoljnopolitičke aktivnosti u vezi sa pružanjem pomoći poplavljenom području.

"Mogu da vas obavestim da će u narednim danima doći do susreta predsednika Republike Tomislava Nikolića sa generalnim sekretarom UN", rekao je Đurić. On je istakao i da će Srbija, najverovatnije, u narednim danima zatražiti i dodatnu međunarodnu pomoć i održavanje međunarodne konferencije kako bi se prikupilo što je moguće više sredstava.

Đurić je dodao da se nastavljaju i "razgovori sa prijateljima u međunarodnoj zajednici i našim partnerima čije ekipe rade na terenu u Srbiji da imaju dovoljno sredstava za to angažovanje".

Prema njegovim rečima, to će za nas biti potrebno, baš kao i odlučnost, hrabrost i sloga koju smo pokazali u ovom teškom vremenu.

Đurić i ambasador Belorusije Vladimir Čušev u Srbiji prethodno su obišli pripadnike spasilačkog tima iz Belorusije, koji zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije i Sektora MUP-a za vanredne situacije, rade na zaštiti od poplava postrojenja "Zorka Keramike" u Šapcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track