Nikolić: Apelujem na Francusku da nam pomogne u obnovi zemlje!
Foto: Rojters

Oland poručuje da moramo biti

Nikolić: Apelujem na Francusku da nam pomogne u obnovi zemlje!

Politika -
Apelujemo na Francusku da nam pomogne u toj inicijativi. Nama je do sad pomoglo 18 država, to je bila pomoć u spasavanju života, ali sada će nam trebati i druga vrsta pomoći, da obnovimo našu zemlju, kaže Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je danas u Parizu na francuskog predsednika Fransoa Olanda da njegova zemlja pomogne u organizaciji međunarodne konferencije za pomoć Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj posle katastrofalnih poplava koje su ih zadesile.

"Katastrofa je zadesila moju zemlju. Mi želimo da se održi međunarodna konferencija za pomoć Srbiji, ali ne samo Srbiji, već i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Apelujemo na Francusku da nam pomogne u toj inicijativi. Nama je do sad pomoglo 18 država, to je bila pomoć u spasavanju života, ali sada će nam trebati i druga vrsta pomoći, da obnovimo našu zemlju", rekao je predsednik Nikolić u razgovoru sa Olandom.

Oland je istakao da je Francusku izuzetno pogodila nesreća koja je zadesila Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

"Vaše prisustvo u Francuskoj je prilika da se čuje apel koji ste izneli - apel za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini. Možemo jako brzo da se odlučimo o sazivanju donatorske konferencije. U trenutku kada ima toliko unesrećenih u Srbiji moramo pokazati koliko smo odgovorni i solidarni", istakao je Oland.

Iako je pre tragedije koja je zadesila Srbiju i ceo region bilo predviđeno da ova poseta traje dva dana, zbog okolnosti koje su proistekle predsednik Republike je odlučio da svoju posetu Francuskoj skrati na pet sati, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track