MEDIJI U BIH HVALE SRPSKOG PREMIJERA: I Bosna hoće svog Vučića!
Foto: Tanjug

Odali mu priznanje

MEDIJI U BIH HVALE SRPSKOG PREMIJERA: I Bosna hoće svog Vučića!

Politika -
Osim kritika na račun svojih vlada mediji u Hrvatskoj i BiH su često upoređivali reakcije svojih vlada sa reagovanjem Vlade Republike Srbije i premijera Aleksandra Vučića

Ovih dana svedoci smo brojnih tekstova u medijima u regionu, pre svega u Hrvatskoj i BiH, u kojima se upoređuje reakcija vlada u Srbiji, BiH i Hrvatskoj na katastrofu koja je zahvatila ceo region.

Hrvatski mediji su često kritikovali Vladu premijera Milanovića, pre svega zbog činjenice da nije bio dovoljno na terenu, medđu narodom, a slična atmosfera je i u BH medijima, kada su u pitanju komentari na račun zalaganja i reakcije držvnih funkcionera u BiH i RS.

Osim kritika na račun svojih vlada mediji su često upoređivali reakcije svojih vlada sa reagovanjem Vlade Republike Srbije i premijera Aleksandra Vučića, gde je najčesće isticano kako se Vlada Republike Srbije i njen premijer znatno spremnije i efikasnije uhvatila u koštac sa vodenom stihijom koja je poharala Balkan.

Dovoljno je pomenuti naslov sa hrvatskog sajta Dnevno.hr od pre dva dana "Ponižavajuće! Vučić obilazi poplavljenu Srbiju, a Milanović predizborne štandove", ili detalj iz današnjeg Jutarnjeg lista u kom se ističe kako je premijer Hrvatske Milanović morao građanima da osigura ne samo organizovanu pomoć nego da pokaže i emociju, zabrinutost, saosećanje, malo ljudske topline, baš kao sto to pokazuje njegov kolega iz Beograda Aleksandar Vučić.

Primera i u BH medijima je mnogo, pa ih necemo nabrajati.

Međutim, interesantno je da osim u medijima, kolege iz regiona pohvale Aleksandru Vučiću upućuju i na svojim Tviter nalozima. Izdvojićemo reakcije dve koleginice iz BiH sa N1/CNN televizije.

U prvim danima kataklizme, 17tog maja, u momentima kada se ocekivalo da Vlada BiH zaseda i konačno preuzme odgovornost u svoje ruke, novinarka N1/CN Merima Spahić je komentarisala kako je puno pitanja i kako se ne zna ko koordinira, te istakla na kraju "Hitno nam treba jedan Vučic!" .

Samo dan kasnije producentkinja iste televizije Ika Ferrer na svom Tviter nalogu rekla je da nije sigurna da je primetila BiH premijera Vjekoslava Bevandu dodajući da to govori kao komparaciju sa Vučićem koji je "pokazao kako se vodi zemlja!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track