IMAJU REZERVNI PLAN: I Đilas i Pajtić spremni za poraz
Foto: Dado Đilas

Šta posle izbora u DS

IMAJU REZERVNI PLAN: I Đilas i Pajtić spremni za poraz

Politika -
Oba kandidata za lidera DS prihvatiće ishod glasanja i neće napustiti stranku

BEOGRAD - Bez teških udaraca.Do izborne skupštine Demokratske stranke ostalo je svega nekoliko dana, a oba tabora, i Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, prave prostor za ono što će se desiti kad se sve završi. Naime, prema saznanjima Kurira, Pajtić priprema strategiju kojom će oživeti Demokratsku stranku, posustalu na poslednjim parlamentarnim izborima.Ponovno okupljanje- Pajtićev plan je da ponovo okupi demokrate iz vremena Zorana Đinđića, i to pre svega Gordanu Matković, Gorana Pitića, Aleksandra Vlahovića i aktivnije ih uključi u rad stranačkih organa. Međutim, nema nameru da napušta DS ukoliko izgubi, već će se povinovati odluci većine, kako je i najavio - kaže izvor Kurira.Isti izvor tvrdi da će se i Đilas držati svog obećanja, da će poraz prihvatiti džentlmenski.Neizvestan ishod- Obojica znaju da će izbor za predsednika biti krajnje neizvestan. Pobednika neće odlučiti samo oni koji su do sada bili neopredeljeni već i glasovi onih koji su javno podržavali jednog kandidata, a glasaće za drugog - kaže Kurirov izvor.

Za analitičara Milana Nikolića budućnost DS, bez obzira na to ko će pobediti, prilično je neizvesna.- Ako ne žele da nestanu, moraju da profilišu svoj program, sada previše lutaju i udaljavaju se od socijaldemokratije. Po meni, jedini izlaz za njih je da se oslobode sujete i krenu napred ili da se u toj stranci pojavi neko treći - naglasio je Nikolić.

Vojvođanski DSĐINĐIĆEVA VLADA ZA PAJTIĆAVojvođanski odbor DS saopštio je juče da su svi članovi vlade na čijem je čelu bio Zoran Đinđić javno podržali kandidaturu Bojana Pajtića. Vojvođanski DS citirao je izjave Božidara Đelića, Branislava Lečića, Dragana Domazeta i Slobodana Milisavljevića, ali ne i ostalih članova Đinđićevog kabineta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track