PAHOR: Neka živi slovenačko-srpsko prijateljstvo, nesuglasice su iza nas!
Foto: Tanjug

Predsednik Slovenije o odnosu sa Srbijom

PAHOR: Neka živi slovenačko-srpsko prijateljstvo, nesuglasice su iza nas!

Politika -
Ovde se ne radi samo o pomoći države, radi se o veoma bliskoj i iskrenoj želji svih u Sloveniji da pomognu vašim ljudima u teškim trenucima, navodi Pahor

BEOGRAD - Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas da njegovu državu i sve njene ljude obuzima velika tuga zbog tragičnih posledica nedavne prirodne katastrofe i najavio da će Slovenija nastaviti da pomaže Srbiji.

Ovde se ne radi samo o pomoći države, radi se o veoma bliskoj i iskrenoj želji svih u Sloveniji da pomognu vašim ljudima u teškim trenucima, rekao je Pahor u Skupštini Srbije, gde je izrazio saučešće porodicama nastradalih u poplavama.

Pahor je rekao da je u Srbiju došao kao prijatelj i da je u Beogradu primljen kao prijatelj, od predsednika države, premijera i predsednice Skupštine. Odnosi dve zemlje nisu uvek bili kao što su danas.

Nažalost u odnosima je bilo perioda nesuglasica i nerazumevanja, ali ti periodi su iza nas i sadašnje odnose odlikuju povezanost, naklonjenost i prijateljstvo na nivou dve države, ali što je važnije na nivou običnog čoveka, rekao je Pahor. Neka živi slovenačko-srpsko prijateljstvo, rekao je Pahor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track