PACKE: Premijer prozvao Drobnjaka za mućke na tenderima!
Foto: Beta

Aleksandar Vučić opleo direktora „Puteva Srbije“

PACKE: Premijer prozvao Drobnjaka za mućke na tenderima!

Politika -
Na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao Zoranu Drobnjaku da je najsigurnije kontrolisati tendere „Puteva Srbije“ tako što će neko stajati pored njega i proveravati šta (se) radi

BEOGRAD - Padale packe.

Dok je na sednici Vlade predstavljao izveštaj o putevima uništenim u poplavama, direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka juče je dobro preznojio premijer Aleksandar Vučić. Premijer je od svih direktora javnih preduzeća, koji su takođe bili na sednici, tražio da mu hitno sačine izveštaje o šteti u poplavama, kako ne bi gubili vreme i što pre počeli s popravkom svih važnih infrastrukturnih dobara.Kako tvrde izvori bliski Nemanjinoj 11, izlaganje Drobnjaka o putevima koji hitno moraju da se saniraju i tenderskoj proceduri bilo je propraćeno Vučićevom opaskom:- Drobnjače, kad su tenderi u pitanju, tu će neko morati pored vas da stoji i proverava. Tako je najsigurnije - prokomentarisao je premijer, očigledno aludirajući na to što je prvi čovek „Puteva Srbije“ nebrojano puta bio pominjan zbog propusta ovog javnog preduzeća, naročito tenderskih nepravilnosti - prepričava izvor Kurira najzanimljiviji deo sednice.Međutim, Drobnjak nije želeo da komentariše naša saznanja.- Za sve što vam treba obratite se mojoj PR službi - poručio nam je, a posle naše opaske da se pitanje odnosi na njega lično, prekinuo vezu.Inače, Vlada Srbije juče se oglasila saopštenjem navodeći da su putna i železnička infrastruktura na područjima pogođenim poplavama i klizištima znatno oštećene i da u roku od sedam dana treba početi obnovu puteva i mostova.- Shodno tome, treba ubrzati izradu planova i programa sanacije. Direktori javnih preduzeća „Putevi Srbije“, „Koridori Srbije“, „Železnice Srbije“, „Srbijavode“ i „Beogradvode“ prisustvovali su sednici Vlade i podneli izveštaje o stanju infrastrukture. Dobili su zadatak da mobilišu sve kapacitete, obave pripreme i u roku od sedam dana krenu sa obnovom oštećenih puteva i mostova - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Drobnjak: Za sve što vam treba obratite se mojoj PR službi
Drobnjak: Za sve što vam treba obratite se mojoj PR službi

ProveraIZVEŠTAJI MINISTARATRENUTNO KOD VUČIĆASvi ministri predali su izveštaje o načinu rada tokom katastrofalnih poplava i vanredne situacije. Kako nezvanično saznajemo, oni su trenutno kod premijera Aleksandra Vučića, dok će se Vlada Srbije o njima izjasniti najverovatnije sledeće nedelje.

PropitivanjePREMIJER I MINISTRIPRED POSLANICIMAVlada je juče u popodnevim satima pred srpskim parlamentarcima odgovarala na pitanja poslanika. Predsednica parlamenta Maja Gojković nije zakazala posebnu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o poplavama, već su premijer i ministri odgovarali na sva pitanja. Do zaključenja ovog broja sednica parlamenta još je trajala.

Vučić o odgovornosti za poplaveNISU KRIVI TADIĆ I VELJANovca nikad dosta.Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je, odgovarajući na pitanja narodnih poslanika, rekao da je Vlada odluku o vanrednoj situaciji donela u jedinom mogućem trenutku, kad se katastrofa dešavala u Obrenovcu i pre poplava u BiH i Hrvatskoj.- Nemamo problem s tim da čujemo razumne kritike. Međutim, mi se s nedaćama suočavamo jer se nikad u zemlji nismo bavili preventivom. Najverovatnije se i sutra nećemo baviti preventivom od požara zato što nemamo novca - objasnio je Vučić.On je dodao da „nisu krivi ni Boris Tadić, ni Velimir Ilić jer su smatrali da je u nekom trenutku bilo bolje potrošiti milione na druge rupe, a ne na nasipe“. Vučić se osvrnuo i na gradonačelnika Obrenovca Miroslava Čučkovića, za kog je rekao „da se mora reći da se borio, iako je iz druge stranke, i da je i njegova porodica napustila taj grad onda kad i svi drugi“.- Treba li da skinemo glavu njemu samo zato što pripada nekoj drugoj partiji. Nadležni organi će utvrditi svačiju odgovornost - poručio je Vučić.Premijer je saopštio imena stradalih u poplavama i rekao da je ukupno 24 utopljenika, među kojima i vatrogasac-spasilac Dejan Lazarević. Od pokretanja klizišta stradala je jedna osoba, nestalo je još četiri, a prirodnom smrću na teritoriji osam opština preminulo je 26 ljudi.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track