Milivoje Mihajlović: Cilj Prištine da što manje Srba izađe na izbore

Uoči izbora 8. juna

Milivoje Mihajlović: Cilj Prištine da što manje Srba izađe na izbore

Politika -
Nisu uspeli na lokalnim izborima da Srbi izađu razjedinjeni, izašli su sa jednom snagom, zajedničkom listom. Ovoga puta je ta lista, takođe, dominantna... To je ono što je problem Prištine, ističe Mihajlović

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da Priština kontinuirano vrši pritisak da se Srbi potisnu iz parlamenta, da se smanji politički uticaj Srba i da su odluke Centralne izborne komisije usmerene na to da što manje Srba izađe na izbore.

Mihajlović je, povodom vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, koji su najavljeni za 8. jun, podsetio da je tako bilo i kada su bili lokalni izbori, kada je stvarana incidentna situacija i kada su Srbi bili "na ivici" da li da učestvuju ili da ne učestvuju na tim izborima.

"Sada se to ponavlja kroz jedan administrativan način, kada oni nekakvim komisijama pokušavaju da izmanipulišu dokumenta koje je donela kosovska skupština", rekao je Mihajlović.

"Nisu uspeli na lokalnim izborima da Srbi izađu razjedinjeni, izašli su sa jednom snagom, zajedničkom listom.

Ovoga puta je ta lista, takođe, dominantna na tom srpskom korpusu, kada je kosovski parlament u pitanju i to je ono što je problem Prištine i budućih vlasti u Prištini", istakao je Mihajlović.

Govoreći o saniranju posledica poplava,Mihajlović je naglasio da je u ovom trenutku najpreči posao da se to što pre uradi, da je juče vlada zasedala i da je doneta odluka da javna preduzeća kao što su "Putevi Srbije" i "Železnice Srbije" hitno krenu u rekonstrukciju infrastrukture.

Potreban je dobar plan, utvrđivanje dinamike radova da se ne bi dočekala jesen, ni zima sa nezavršenim poslom, istakao je Mihajlović.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima je najavio da predstoji posao da se ljudi, koji su ostali bez krova nad glavom zbrinu, da se oštećene kuće rekonstruišu, a one koje su potpuno srušene, obnove.

Mihajlović je najavio da će šteta od poplava biti realno procenjivana, od čega će u mnogome zavisiti i dinamika radova.

Povodom postavljenja programskog direktora Cesida Marka Blagojevića za direktora Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, Mihajlović je najavio da će sav novac i pomoć za poplavljena područja biti usmeravan na jednom mestu u toj kancelariji i da će se iz jednog centra sva pomoć distriubuirati.

"Ukoliko dođe do nekih manipulacija ili, ne daj bože, do nekakvih zloupotreba, jedina adresa je ta kancelarija", rekao je Mihajlović.

On je najavio da će se iz te kancelarije koordinirati i procena štete i radovi na saniranju posledica poplava, podela i prihvatanje pomoći.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track