SKUPŠTINA SRBIJE: Redovno zasedanje završeno uz gardu i Bože pravde
Foto: Beta

Kraj prolećnog dela

SKUPŠTINA SRBIJE: Redovno zasedanje završeno uz gardu i Bože pravde

Politika -
U periodu vanrednog zasedanja, kako to propisuje Poslovnik o radu, predsednik skupštine dostavlja zahtev za vanredno zasedanje poslanicima i vladi i određuje vreme kada će se Skupština sastati

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas je, uz intoniranje himne i postavljenu jedinicu Garde Vojske Srbije, završeno prolećno zasedanje, nakon čega nastupa period vanrednog zasedanja.

U periodu vanrednog zasedanja, kako to propisuje Poslovnik o radu, predsednik skupštine dostavlja zahtev za vanredno zasedanje poslanicima i vladi i određuje vreme kada će se skupština sastati.

Na vanrednom zasedanju, skupština radi po unapred utvrđenom dnevnom redu, koji je dostavio podnosilac zahteva za održavanje vanrednog zasedanja.

Redosled razmatranja tačaka dnevnog reda ne može da se menja bez saglasnosti predstavnika predlagača na čiji je zahtev vanredno zasedanje zakazano.

Poslanici su prethodno usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao i o tri sporazuma koja su potpisana sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Usvojeni su i Zakon o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Mongolije o ukidanju viza za državljane dveju zemalja, Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Laosa o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i o Zakon o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Crne Gore o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama.

Pored toga, poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji Srbije i Evropske policijske kancelarije, kao i Zakon o potvrđivanju Amandmana Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track