Najnovije vesti

Vulin: Svetske sile neće jakog premijera Srbije
Foto: Fonet

Posle kritike OEBS

Vulin: Svetske sile neće jakog premijera Srbije

Politika
Ministar rada ponovio da cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene

BEOGRAD - Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača.

Vulin je to izjavio povodom optužbi da je Vlada Srbije tokom vanredne sitaucije sprovodila medijsku cenzuru."Ja nisam član SNS i mogu da kažem neke stvari koje predsednik Vlade ne bi trebalo da kaže. Neće velike sile predsednika vlade Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača", kazao je Vulin.

On je ponovio da cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene. "Ne znam da li ćemo o pitanju cenzure razgovarati na narednoj sednici Vlade, ali znam da je premijer pet-šest puta pitao predstavnike OEBS šta je to cenzurisano tokom vanredne situacije, kome je to bilo onemogućeno da govori čak i neistine? Odgovor sa druge strane je bilo ćutanje", kazao je Vulin.

On je rekao da bi OEBS morao da kaže gde je to Vlada Srbije pogrešila i nad kim je vršila cenzuru. "Prvo čoveka optužite pa on ostane sam, ljudi počinju da se sklanjaju od njega, zatim njegov sin postane nasilnik, koji se tuče po splavovima, i sve to da bi on (Vučić) shvatio da je bolje da ostane sam i da ne komunicira sa svojom porodicom, partijom i prijateljima jer svi koji su u njegovoj blizini stradaju. Tako se to radi", rekao je Vulin. Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da Vlada ispolji jedinstvo po pitanju optužbi za cenzuru.

"Sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rušen par puta pa niko iz OEBS nije reagovao. Gde je bio ambasador EU kad su premijera proglasili ubicom beba. Voleo bih da o tome razgovaramo u Vladi i apelujem na ostale ministre da kažu istinu i da se ne plaše da će ih neko proglasiti poltronima i ulizicama", rekao je ministar.

(Beta/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...