VUČIĆ O PLAGIJATU: Najgluplje obrazloženje koje sam ikad čuo!
Foto: KURIR

VUČIĆ O PLAGIJATU: Najgluplje obrazloženje koje sam ikad čuo!

Politika -
Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da oceni da li se radi plagijatu ili ne, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je obrazloženje tri naučnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat - najgluplje obrazloženje koje je on ikad čuo.

"Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da oceni da li se radi plagijatu ili ne", rekao je Vučić na novinarima u Beogradu.

On je dodao da niko ne zna na osnovu čega su ta trojica naučnika zaključila da je Stefanovićev rad plagijat. Na sajtu Pešacnik u nedelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislava Radeljića (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)". Stefanoviću je mentor na doktorskim studijama bio rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović.

U komisiji pred kojom je Stefanović branio doktorat bili su profesor Slobodnog univerziteta Berlin Sung Džo Park, direktor istraživanja u Francuskom nacionalnom centru za naučna istraživanja Žan Žak Šanaron, profesor Fakulteta za državnu upravu i administraciju Mijat Damjanović i profesorka Fakulteta političkih nauka Snežana Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track