Prekinuta sednica Skupštine Srbije, nastavak sutra
Foto: Nebojša Mandić

U senci skandala

Prekinuta sednica Skupštine Srbije, nastavak sutra

Politika -
U saopštenju parlamenta izdatom posle prekida sednice navedeno je da Skupština Srbije izražava žaljenje što zbog ""grubog previda predsedavajućeg sednicom, potpredsednika Vladimira Marinkovića, nije dozvoljeno svim učesnicima na Posebnoj sednici da se obrate parlamentu"

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije na kojoj su razmatrani izveštaji nezavisnih tela za 2013. godinu prekinuta je danas nakon skupštinskog Kolegijuma održanog posle ukazivanja poslanika na povredu Poslovnika, a nakon previda predsedavajućeg sednicom potpredsednika parlamenta Vladimira Marinkovića koji nije dozvolio predstavnicima nezavisnih tela da se obrate.

""Prekinućemo danas sa radom, a nastavak sednice po istoj tački dnevnog reda nastavljamo sutra u 10.00"", rekla je predsednica parlamenta Maja Gojković poslanicima nakon Kolegijuma.

U saopštenju parlamenta izdatom posle prekida sednice navedeno je da Skupština Srbije izražava žaljenje što zbog ""grubog previda predsedavajućeg sednicom, potpredsednika Vladimira Marinkovića, nije dozvoljeno svim učesnicima na Posebnoj sednici da se obrate parlamentu"".

""Izražavamo nadu da će se uprkos ovakvom razvoju događaja učesnici današnje Posebne sednice odazvati pozivu da na sutrašnjem nastavku rada iskoriste svoja prava prema Poslovniku o radu skupštine"", istaknuto je u saopštenju.

Poslanici su danas, u objedinjenom pretresu, raspravljali o izveštajima o radu za 2013. godinu koje su podneli poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, zaštitnik građana Saša Janković i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, a predsednca Skupštine prekinula je sednicu nakon skupštinskog Kolegijuma koji je održan zato što su mnogi poslanici ukazali na povredu Poslovnika.

Prethodno su predstavnici nezavisnih tela napustili sednicu.

Petrušić, Janković i Šabić, napustili su sednicu nakon što potpredsednik skupštine, koji je u tom trenutku predsedavao, Vladimir Marinković, nije dao reč poverenicima Petrušić i Šabiću.

Skupština Srbije trebalo bi u četvrtak da raspravlja i o izveštajima Agencije za borbu protiv korupcije i Državne revizorske institucije (DRI) , kao i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track