Đurić: Građani KiM pokazali visok stepen odgovornosti
Foto: Marina Lopičić

Izbori na Kosovu i Metohiji

Đurić: Građani KiM pokazali visok stepen odgovornosti

Politika -
Uprkos smetnjama iz Prištine, uspeli smo da se izborimo da u pokrajini imamo jasniju i bolju celokupnu situaciju, naveo je direktor Kancelarije za KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je večeras u Severnoj Mitrovici da su građani Kosova i Metohije pokazali "visoki stepen odgovornosti" na prevremenim kosovskim parlamentarnim izborima.

"Uprkos smetnjama iz Prištine, uspeli smo da se izborimo da u pokrajini imamo jasniju i bolju celokupnu situaciju", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da su se Srbi iz Pokrajine "uprkos tehničkim ometanjima odazvali u značajnom broju, stali uz svoju državu", i pokazali da "zajedničkim delovanjem možemo da se borimo za ciljeve kao što su se nekada borili naši protivnici".

"U narednim danima radićemo na tome da se reše sporne odluke Centralne izborne komisije, da ukažemo s koliko neodgovornosti su se poneli pojedini akteri u Prištini", naveo je Đurić i istakao da se "Beograd pokazao kao odlučan u borbi za interese Srba".

Najveći odziv u srpskim opštinama zabeležen je u opštini Štrpce, gde je glasalo 31,2 odsto birača, dok je najmanji odziv bio u Leposaviću, gde je glasalo 14,68 odsto birača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track