Vučić: Strani ambasadori stoje iza kampanje protiv mene!
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Premijer upozorava da se protiv njega vodi kampanja

Vučić: Strani ambasadori stoje iza kampanje protiv mene!

Politika -
Ima dokaze: Mnogi iz međunarodne zajednice vrše pritiske na medije da vode kampanju protiv mene i moje porodice, rekao predsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima su i neki ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice. Vučić je istakao da je siguran da će dočekati izvinjenje OEBS, čiji su predstavnici izgovorili „neistine i lažima napadali Srbiju“, dok je on govorio istinu.I ambasadori učestvuju- Saglasan sam sa izjavom Polom Tide (zamenica šefa misije OEBS u Srbiji) da postoje pritisci na medije. Ali ja ne vršim nikakve pritiske i za to imam dokaze, a imam i dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice vrše pritiske na medije da vode kampanju protiv mene i moje porodice. Između ostalih, i različiti ambasadori - kazao je Vučić ne navodeći kojim dokazima raspolaže, niti je imenovao ambasadore:- A i sve to što je navela Tide jeste pritisak na medije da se vodi kampanja protiv mene. Mislite da ćete da me ućutkate time što ćete svaki dan da organizujete emisije na svojim televizijama i napade po svojim novinama i da ću boga da molim da to prođe? Pa, neću, ne pada mi na pamet.Vučić je naveo da je tražio izvinjenje od OEBS, čiji su predstavnici rekli da je Vlada odgovorna za skidanje bloga sa sajta jednog dnevnog lista, obaranje sajta Teleprompter, „ćevapčića i Adrijane Lime“:I dalje čeka izvinjenje- I čekaću to izvinjenje i videćete, dočekaću ga. Neću da dozvolim da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. Mi smo mali, oni veliki, ali to ne znači da neću da štitim slobodarske tradicije našeg naroda i pravo ove zemlje na istinu. To što ćete da me napadnete, organizujete kampanju - organizujte, ostao bez političke funkcije, pa šta? Za mene je važno da ne ostanem bez obraza i da ne može niko nigde da mi kaže da lažem, kao što ja njima mogu da kažem da ne govore istinu.Izmišljeni navodi o bratuPovodom navoda sociologa Jova Bakića da njegov brat Andrej lobira da TV Kopernikus dobije nacionalnu frekvenciju, Vučić je rekao da njegov brat nikad nije ni upoznao nekog iz te TV kuće:- Nekima nikad nije dosta, misle „tu ga boli, tu ćemo da ga uništimo, pa će da moli boga da prestane“. E, a ja neću da molim boga da prestane. Mislite da ću da se povučem, da ću da se sklonim? Da uteknem od laži? Od toga što kažu za mog brata? Čovek se razume u košarku, fudbal, ekonomiju, veze nema šta je Kopernikus.Vučić je rekao da je njemu „potreban naš narod“ da bi napravili bolju zemlju:- Možete da me pobedite, i na izborima i bez izbora, ne bi bilo prvi put, možete i linčovanje da organizujete, šta god hoćete. A da se povlačim pred lažima, taj film nećete gledati. Na pamet mi ne pada.

Šta će premijer reći kancelarki SRBIJA ĆE BITI POUZDAN SAVEZNIK NEMAČKEUoči današnje posete Nemačkoj, premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će glavna poruka koju će preneti kancelarki Angeli Merkel biti da je Srbija pouzdan saveznik Nemačke, „što ranije nije umela ni znala da izabere“.- To jeste politika Vlade Srbije i ove zemlje i važno je za zemlju u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu.On je istakao da proces reformi neće biti zaustavljen i usporen:- Naša obaveza je da nedvosmisleno kažemo da je Srbija ušla u proces iz kog nema povratka nazad i da će do 2018, početka 2019. ispuniti uslove za ulazak u EU. Da li će postati članica, biće pre svega na Nemačkoj i drugim članicama EU.Vučić je naveo da će sa Merkelovom sigurno razgovarati i o odnosima Beograda i Prištine:- Učinićemo ono što kažem da ćemo učiniti, a nećemo ono što kažem da nećemo učiniti. Merkelova očigledno poštuje to što ovo rukovodstvo drži reč.Kazao je da će saslušati sve sugestije Merkelove, i ako bude onih u vezi s Ukrajinom i imaće odgovor na njih:- To nije ključna tema za Srbiju da bi je ona pokretala jer je Srbija mali igrač za priču o Rusiji i Ukrajini.

Diplomatska ofanzivaSUSRETI S PREMIJERIMADanas u Beogradu boravi šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu, a 16. i 17. juna ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Vučić je najavio da će u Srbiju 29. juna doći predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, a zatim u junu i julu sledi niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima: s nemačkim ministrom spoljnih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom, francuskim premijerom Manuelom Valsom, s premijerima Rumunije, Gruzije, Moldavije, Češke i Slovačke, kao Slovenije i Mađarske.

O poseti LukašenkaNIKOLIĆ RADI PO USTAVUUpitan da prokomentariše to što će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastati s beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u istom danu kad on razgovara s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, što, prema pisanju medija, predstavlja podrivanje njegove posete Berlinu, premijer Vučić je odgovorio:- Tomislav Nikolić obavlja svoje predsedničke dužnosti u skladu sa Ustavom. Ja ću tada biti u Nemačkoj dva dana i to je sve što mogu da kažem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track