Vučić: Zahvalan sam Angeli Merkel na podršci koju je pružila Srbiji!
Foto: Zorana Jevtić

Premijer Vlade Srbije

Vučić: Zahvalan sam Angeli Merkel na podršci koju je pružila Srbiji!

Politika -
Izneo sam naš plan i program reformi, a kancelarka Merkel se saglasila sa time. Naravno, ono što znamo je da ćemo morati da radimo još više i još jače, istakao je Vučić.

BERLIN - Veoma sam zadovoljan i veoma ponosan u ime građana Srbije ali i u svoje lično zbog dočeka koji je priređen našoj delegaciji u Berlinu, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o mnogim temama a pre svega o ekonomskim ekonomske reforme koje Srbija planira da sprovede.

"Izneo sam naš plan i program reformi, a kancelarka Merkel se saglasila sa time. Naravno, ono što znamo je da ćemo morati da radimo još više i još jače", istakao je Vučić.On je naglasio da je bilo reči i o regionalnoj stabilnosti.

"U razgovorima sa kancelarkom Merkel istakli smo da ćemo nastaviti dijalog sa Prištinom bez obzira ko bude formirao vladu. Još jednom želim da napomenem ono što sa i ranije danas rekao - Srbija je sidro stabilnosti na Balkanu", rekao je premijer.

Vučić je rekao da je lično veoma zahvalan na podršci u svim pitanjima koju je Nemačka pružila Srbiji.

"Ono zbog čega nas poštuju u celom regionu je činjenica da ono što kažemo da ćemo uraditi, to i uradimo", naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja