Mrkić: Nikolić i Vučić vode istu politiku
Foto: Tanjug

Spoljnopolitički savetnik predsednika Srbije o odnosu ključnih ljudi

Mrkić: Nikolić i Vučić vode istu politiku

Politika -
Državni vrh je jedinstven i zemlja ne bi bila uspešno vođena da to nije istina. Postoji konvergencija i svako ima svoja ustavna ovlašćenja i okvire za svoje delovanje, rekao je Mrkić

BEOGRAD - Spoljnopolitički savetnik predsednika Srbije Ivan Mrkić kaže da su predsednik Tomislav NIkolić i predsednik vlade Aleksandar Vučić u stalnoj komunikaciji i da među njima nema neslaganja.

"Državni vrh je jedinstven i zemlja ne bi bila uspešno vođena da to nije istina. Dakle, postoji konvergencija i svako ima svoja ustavna ovlašćenja i okvire za svoje delovanje", rekao je Mrkić koji se nalazi u Bernu gde je prisustvovao otvaranju konferencije posvećene braniteljima ljudskih prava.

Ivan Mrkić
Ivan Mrkić

On je prethodno boravio u Kijevu na inauguraciji novog ukrajisnkog predsednika Petra Porošenka.

„Učešće Srbije na inauguraciji ukrajinskog predsednika bilo je primećeno i naišlo je na dobar prijem novih vlasti, a sam predsednik Porošenko je u svojim porukama za mog predsednika to najjasnije demonstrirao", rekao je Mrkić i dodao da će Srbija snažno učestvovati u svemu što je promocija mira, odnosno stabilizacija situacije i otklanjanje krize u Ukrajini.

Upitan da li je njegov boravak u Kijevu stvorio neke probleme s Rusijom, Mrkić je rekao da Srbija "apsolutno ništa ne krije šta radi" i sve svoje namere saopštava unapred prijateljima.

Komentarišući posetu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Srbiji, on je istakao da je EU od početka znala kakav odnos Srbija ima sa Belorusijom.

"Mi ništa nismo krili, nama je cilj da sa Belorusijom razvijamo najbolje odnose, pogotovo u privrednom delu. Ne radi se ni o kakvim promenama politike Srbije, niti o promeni strateških opredeljenja. To su besmislice", istakao je Mrkić, odbacivši navode da bi Srbija mogla da ima posledice u odnosima sa EU zbog posete Lukašenka.

"Naša saradnja sa Belorusijom ne može nikome da šteti", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track