Vučić za Handelsblat: Ne odustajemo od reformi
Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije

Vučić za Handelsblat: Ne odustajemo od reformi

Politika -
Mi sada ne želimo ni jedan jedini reformski korak da pomerimo.To je egzistencilano pitanje za Srbiju.Tu moramo biti sami prema sebi veoma strogi.Te reforme nam niko ne može oduzeti, naveo je premijer

BERLI - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom listu "Handelsbalt" rekao da Beograd podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne i sankcije protiv Rusije i istakao da Srbija ne odustaje od reformi.

"Srpska politička pozicija je jasna - mi podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Između nas i ostalih evropskih zemalja postoji samo jedna razlika - mi ne uvodimo sankcije Rusiji", rekao je Vučić, koji je prošle sedmice boravio u poseti Berlinu i razgovarao sa kancelarom Angelom Merkel i političkim i privrednim vrhom zemlje.

Vučić je, kada je reč o ne uvođenju sankcija Rusiji, rekao da je to u političkom i privrednom interesu Srbije i dodao da je ruski energetski koncern Gasprom vlasnik NIS-a. On je pojasnio da cenu od 400 evra po 1000 kubnih metara ruskog gasa nije jednostavno platiti.

"Jedna viša cena bi ubila našu zemlju", rekao je Vučić.

On je izjavio da Srbija, uprkos šteti u milijardama za otklananje poplava ne želi da skrene sa svog kursa reformi, ali i ukazao da se u zemlji moraju smanjiti plate u javnom sektoru.

"Mi sada ne želimo ni jedan jedini reformski korak da pomerimo.To je egzistencilano pitanje za Srbiju.Tu moramo biti sami prema sebi veoma strogi.Te reforme nam niko ne može oduzeti", rekao je Vučić i istakao da se u Srbiji moraju smanjiti zarade u javnom sektoru i jasno redukovati broj državnih činovnika.

"Mi ćemo za dvadesetak dana u parlamentu imati novi zakon o radu, za 30 dana novi zakon o insolvenciji i zakon o privatizaicji i u okviru 40 dana novo građevinsko pravo, kao i obećanu finansijku konsolidaciju budžeta", najavio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track