Čepurin: Očekujemo da Srbija brani Južni tok
Foto: Beta

Uoči posete Lavrova

Čepurin: Očekujemo da Srbija brani Južni tok

Politika -
Po mom shvatanju, prirodno je da zemlje koje su zainteresovane za projekat tu svoju zainteresovanost i demonstriraju, jer to odgovara i interesima naroda Evrope, izjavio je ambasador Rusije

BEOGRAD - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će sa srpskim državnim vrhom razgovarati o političkim odnosima i ekonomskoj saradnji, a nesumljivo će biti razmatrana i tako važna pitanja kao što su Južni tok, Ukrajina i Kosovo, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

"Zbog nezgrapnih izjava nekih srpskih aktera po pitanju Južnog toka, u javnom mnjenju Rusije stvoren je pogrešan utisak o tome da se Srbija, suprotno svojim vlastitim interesima, samoinicijativno zalaže za suspendovanje početka izgradnje gasovoda, da je donela takvu odluku", rekao je Čepurin.

Ističući da se nada da su dve izjave premijera Aleksandra Vučić, koje su usledile posle toga, ublažile ovaj osećaj, Čepurun je kazao da će razmena mišljenja sa ministrom Lavrovom svakako imati konkretan i prijateljski karakter i da su obe strane veoma zaniteresovane za realizaciju projekta Južni tok.

Prema njegovim rečima, Južni tok će u Srbiji uposliti nekoliko hiljada visokokvalifikovanih ljudi, omogućiti izgradnju postrojenja za transport i kompresorske stanice, obezbediti obiman tranzit i poreska plaćanja u budžet zemlje.

"Po mom shvatanju, prirodno je da zemlje koje su zainteresovane za projekat tu svoju zainteresovanost i demonstriraju, jer to odgovara i interesima naroda Evrope", rekao je ruski ambasador u Srbiji.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track