KO SAVETUJE VUČIĆA: Guzenbauer i Fratini ostaju, Stros-Kan neizvestan
Foto: Dado Đilas

Savetnički tim

KO SAVETUJE VUČIĆA: Guzenbauer i Fratini ostaju, Stros-Kan neizvestan

Politika -
Zasad se ne zna da li će biti produžen i angažman Dominika Stros-Kana, bivšeg generalnog direktora MMF, koji je od prošle jeseni pomagao vlasti u Beogradu u oblasti ekonomije, a posebno javnih finansija

BEOGRAD - Nekadašnji austrijski državnik Alfred Guzenbauer i italijanski Franko Fratini ostaju u savetničkom timu Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Za sada se ne zna da li će biti produžen i angažman Dominik Stros-Kana, bivšeg generalnog direktora MMF, koji je od prošle jeseni pomagao vlasti u Beogradu u oblasti ekonomije, a posebno javnih finansija.

Franko Fratini (Foto: Fonet)
Franko Fratini (Foto: Fonet)

List dodaje da postoji mogućnost da Stros-Kana "nasledi" neko od nemačkih stručnjaka, s obzirom na to da Berlin insistira da se još unapredi kontrola trošenja novca iz državne kase kako bi se na jesen prvo otvorilo poglavlje 32, koje se tiče javnih finansija.

Lukrecija Pagano, portparol nekadašnjeg italijanskog šefa diplomatije Fratinija, potvrdila je da on nastavlja da savetuje premijera Vučića u oblasti evropskih integracija, a posebno oko poglavlja 23 i 24 koja obuhvataju bezbednost i vladavinu prava.

Dominik Stros-Kan (Foto: Fonet)
Dominik Stros-Kan (Foto: Fonet)

Srpski premijer će najverovatnije dodatno ojačati savetnički tim u oblasti evropskih integracija, a to je bila i jedna od glavnih tema njegovog susreta sa bivšim engleskim premijerom Tonijem Blerom u četvrtak u Beogradu.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track