SKANDAL: Srpska ambasadorka u Italiji najavljena na fašističkom skupu
Foto: KURIR

Zloupotreba

SKANDAL: Srpska ambasadorka u Italiji najavljena na fašističkom skupu

Politika -
Ana Hrustanović neće prisustvovati skupu zakazanom za 28. juni u Peruđi u organizaciji Kasa Paund, rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije

NOVI SAD - Ambasadorka Srbije u Italiji Ana Hrustanović neće prisustvovati skupu zakazanom za 28. juni u Peruđi u organizaciji Kasa Paund (CasaPound), rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. U ministarstvu napominju da "nije bilo ni planirano da ambasadorka Hrustanović uzme učešća na ovom skupu, za koji je organizator samoinicijativno štampao navodni program, bez prethodnog dogovora s našom Ambasadom u Rimu".

Organizacija Antifašistička akcija (AFANS) iz Novog Sada upozorila je danas da je na skupu italijanske fašističke organizacije Kasa Paund najavljeno učešće ambasadorke Hrustanović. Sporni skup najavljen je za subotu, 28. jun, u Peruđi, a AFANS je objavio i najavni plakat sa naslovom "Kraljica balkana" (La Regina dei Balcani), pored koga je ucrtana zastava Srbije i navedeno ime Hrustanovićeve.

Na plakatu se navodi da će biti organizovana "debata o Srbiji", kao i tradicionalna srpska večera i festival. Kasa paund je osnovana kao skvot 2003. godine u Rimu, a predmet je mnogih kritika i protesta zbog eksplicitnog navođenja fašizma kao ideologije i veličanja italijanske fašističke prošlosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track