DS: O kojim ekonomskim reformama priča SNS

DS: O kojim ekonomskim reformama priča SNS

Politika -
Demokratska stranka zahteva od Srpske napredne stranke da u Srbiji izgradi makar nesto osim makete i da prestane da vodi politiku u kojoj cenu nesposobnosti onih koji vode državu plaćaju građani i građanke

BEOGRAD - Demokratska stranka pozvala je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da građanima objasni koje posledice njene vlasti su mogli da osete, osim povećanja poreza, smanjenja plata i novih zapošljavanja u javnom sektoru.

"Stranka koja govori o reformi i smanjenju javnog sektora, dok ministar finansija sam priznaje da je u istom tom javnom sektoru zaposleno 50.000 ljudi, nema pravo da traži od građana da joj veruju", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate smatraju očiglednim da će se "treća Vučićeva najava u prethodne dve godine da će Srbija prvi put u istoriji imati ekonomski plan" završiti eksperimentima na štetu građana, i pozivaju SNS da objasni o kojim to "snažnim ekonomskim reformama" govori. U toj stranci navode da premijer Aleksandar Vučić kao "poslovni poduhvat decenije" predstavlja maketu Beograda na vodi, a ne vidi škole, obdaništa, domove zdravlja, asfaltirane ulice i puteve i mostove koje su gradili drugi.

"Demokratska stranka zahteva od Srpske napredne stranke da u Srbiji izgradi makar nesto osim makete i da prestane da vodi politiku u kojoj cenu nesposobnosti onih koji vode državu plaćaju građani i građanke", poručila je DS. DS ističe da je u vreme vlasti naprednjaka spoljni dug Srbije porastao za sedam milijardi evra, zbog čega u vlasti "umeju samo da viču "držite lopova" i vode bitke protiv zamišljenih neprijatelja".

U toj stranci ocenjuju da vlada kao jedini način za privlačenje investicija vidi smanjenje prava radnika, zbog čega krije nacrt Zakona o radu i izbegava javnu raspravu, dok gradska vlast Beograda ukida pomoć za porodilje, penzionere, socijalno ugrožene, trudnice i ne shvata šta je socijalna odgovornost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja