BEOGRAD: Premijer Mađarske danas u Srbiji. Zajednička sednica dve vlade
Foto: Fonet

Niz zvaničnih susreta

BEOGRAD: Premijer Mađarske danas u Srbiji. Zajednička sednica dve vlade

Politika -
Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Mađarske održaće se u Palati Srbije u Beogradu

BEOGRAD - Premijer Mađarske Viktor Orban boraviće danas u Beogradu i sastaće se sa predsednikom i premijerom Srbije, a predviđena je i zajednička sednica dve vlade, koje će potpisati više sporazuma.

Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Mađarske održaće se u Palati Srbije u Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primiće Orbana u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, na Andrićevom vencu.

Pre zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, predviđen je susret tet-a-tet premijera Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, koji će nakon zajedničke sednice, dati izjave za medije. Pored toga, predviđeni su sastanci šefova diplomatije Ivice Dačića i Tibora Navračiča, zatim ministara unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i Šandora Pintera, kao i sastanak ministara odbrane Bratislava Gašića i Čabe Hendea.

Sastanke će još imati ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar za nacionalni razvoj Mađarske Mikloš Šestak, zatim srpska ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i državni sekretar mađarskog ministarstva poljoprivrede Ištvan Nađ, kao i ministar kulture Ivan Tasovac i državna sekretarka za kulturnu diplomatiju mađarskog Ministarstva za spoljne poslove i trgovinu Monika Balatoni.

Posle sednice, predviđeno je da ministri Mihajlović i Šestak potpišu Sporazum dve vlade o drumskom prevozu putnika i stvari.Bogosavljević-Bošković i Nađ potpisaće Sporazum dve vlade o pravnom statusu Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, dok će ministri Stefanović i Pinter potpisati Protokol dva ministarstva unutrašnjih poslova o osnivanju i funkcionisanju zajedničkog kontakt centra za saradnju policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track